Pugiliştii de la CSM Suceava au reprezentat cu succes România la un puternic turneu internaţional în Republica Moldova

  • Publicat în Box

Pugiliştii suceveni Laurenţiu Ungureanu, Adrian Botuşan şi Dumitru Vicol au reprezentat România la un puternic concurs în Republica Moldova, disputat săptămâna trecută. Turneul de la Briceni este unul de tradiţie şi reuneşte an de an cei mai valoroşi boxeri din Europa. Spre exemplu, pe lângă pugilişti din Germania şi Ungaria, ediţia recent încheiată s-a bucurat de prezenţa loturilor naţionale ale Italiei, Ucrainei, Israelului, şi a ţării gazdă, Republica Moldova.

„A fost cel mai important turneu la care am participat până acum, noi fiind invitaţi pe baza relaţiei foarte bune pe care o avem cu Petru Caduc, coordonatorul loturilor naţionale de box din ţara vecină. Chiar dacă am avut parte de adversari de talie mondială, foarte bine cotaţi, este îmbucurător că nu ne-am făcut de râs şi am ţinut steagul României sus. Astfel, juniorul Laurenţiu Ungureanu a primit aprecierile celor prezenţi după ce a a câştigat concursul categoriei 75 de kilograme, învingând în finală un reprezentant al ţării gazdă. La seniori, am dat peste oponenţi foarte puternici, adevărate maşini de luptă. Adrian Botuşan (categoria 75 kilograme) a părăsit competiţia în sferturile de finală, fiind învins de un italian care are în palmares titlul de vicecampion european. Tot în aceeaşi fază a părăsit turneul şi Dumitru Vicol (categoria 69 kilograme), după un duel cu un campion mondial universitar din Ucraina. A fost un turneu de primă mână, în care am avut şansa să ne vedem nivelul măsurându-ne forţele cu adversari de top din Europa”, a declarat antrenorul Andu Vornicu, care a dorit să mulţumească pentru sprijin omului de afaceri sucevean Sergiu Rotari.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.