Dumitru Vicol de la CSM Suceava a cucerit medalia de argint la Naţionalele de seniori

  • Publicat în Box

Pugilistul Dumitru Vicol de la CSM Suceava a avut o comportare excelentă la Campionatele Naţionale de seniori care s-au desfăşurat pe parcursul săptămânii trecute la Circul Globus, din Capitală. Sportivul pregătit de Andu Vornicu a avut un parcurs notabil în cadrul categoriei 69 de kilograme, izbutind să câştige de o manieră entuziasmantă primele trei confruntări disputate în compania unor adversari cu nume. Pugilistul în vârstă de 21 de ani a trecut pe rând, aşadar, de timişoreanul Lazăr Mihai, de Alberto Calotă (Steaua Bucureşti) şi Baias Tomas (Universitatea Cluj), ajungând în postura de a lupta cu centura de campion pe masă. Din nefericire, accidentarea la umăr pe care a suferit-o chiar în duelul din primul tur, cu Lazăr Mihai, s-a agravat pe parcurs, astfel că sportivul sucevean nu a fost lăsat de medici să urce în ring în meciul decisiv pentru titlu, unde ar fi trebuit să-l înfrunte pe stelistul Marian Piţa.

„Dumitru Vicol a făcut un turneu senzaţional şi cred că dacă nu intervenea acea nedorită accidentare avea toate şansele să devină campion naţional. Era pregătit din toate punctele de vedere, i-a impresionat plăcut pe toţi cei prezenţi. Este frustrant să munceşti atât şi să ratezi titlul naţional de-o aşa manieră, însă este un băiat tânăr, de mare caracter, şi sunt sigur că va mai ajunge pe viitor într-o asemenea postură. Trebuie să rămână doar la fel de serios”, a declarat antrenorul Andu Vornicu, care a dorit să mulţumească pentru sprijin Primăriei Suceava, Clubului Sportiv Municipal şi oamenilor de afaceri Mihai Ududec, Sergiu Rotari, George Turtureanu şi Ştefan Mandachi.

Prin această medalie de argint, Dumitru Vicol a egalat performanţa unui alt sucevean, Nicu Berariu, care în urmă cu şapte ani urca pe treapta a doua a podiumului de premiere la Naţionalele de seniori, la categoria 91 de kilograme.

 Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.