Pugiliștii suceveni încep anul în forță

  • Publicat în Box

După un an 2017 plin de realizări, Andu Vornicu, antrenorul pugiliștilor de la CSM Suceava, are așteptări mari și de la anul în curs, care se anunță unul foarte încărcat.

„Nu antrenăm temeinic în această perioadă, pentru a putea începe noul sezon competițional în forță. La începutul lunii viitoare vom pleca la un turneu în Ucraina pentru un turneu de meciuri de pregătire, urmând ca la sfârșitul lui februarie să participăm la Campionatul național Under 22. Competiția este foarte importantă pentru sportivii Dumitru Vicol și Adrian Botușan, care au șanse foarte mari de a fi selecționați în lotul României pentru Campionatul European Under 22, ce va avea loc la Târgu Jiu, între 15 și 22 martie. Imediat după încheierea Europenelor ne vom muta atenția către fete, care vor concura în Cupa României”, a declarat Andu Vornicu, care a dorit să mulțumească pentru sprijin conducerii CSM Suceava și a Restaurantului Brădet.

Anul precedent a fost cel mai bun an din istoria boxului sucevean, sportivii pregătiți la Clubul Sportiv Municipal de Andu Vornicu reușind să cucerească nu mai puțin de 12 medalii la campionatele naționale. Astfel, junioara Maria Polonic a izbutit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, în vreme ce Dumitru Vicol a devenit vicecampion național de seniori, trecându-și în palmares și un loc 3 la Centura Moldovei. La rândul său, Adrian Botușan și-a îmbogățit portofoliul cu alte trei medalii: argint la campionatul național Under 22 și la Centura Moldovei, și bronz la Cupa României. În ce-l privește pe Laurențiu Ungureanu, acesta se poate lăuda cu două titluri de vicecampion, la naționalele de juniori și la Cupa României. Tot pe treapta a doua a podiumului de premiere a urcat și Sami Kutkut, la campionatul național de tineret. Junioara Romina Iosub s-a clasat a treia la naționale și la Cupa României, ca și Alex Moroșanu, care a luat bronzul la naționalele de cadeți.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.