Dumitru Vicol de la CSM Suceava a câștigat Campionatul Național Under 22 și s-a calificat la Europene

  • Publicat în Box

Antrenorul Andu Vornicu de la CSM Suceava s-a prezentat cu doi pugiliști la Campionatul Național de box Under 22 de la Târgu Jiu. Îmbucurător este că atât Dumitru Vicol (categoria 69 de kilograme) cât și Adrian Botușan (categoria 75 de kilograme) au izbutit să urce pe podiumul de premiere. Vicol a reușit chiar să depășească performanța de anul trecut, când a ieșit vicecampion național, cucerind de această dată medalia de aur, după ce a trecut în finală de Leonard Dobre, de la Dinamo București.

„Dumitru Vicol s-a prezentat foarte bine la acest concurs, a practicat un box total, demonstrând calități care au uimit asistența. În urma acestui rezultat a obținut calificarea pentru Campionatul European care va avea loc peste o lună, tot în țara noastră. Vom încerca să ne prezentăm la potențial maxim la această competiție majoră, iar o eventuală clasare pe podium ar fi încununarea muncii depuse în ultimii ani”, a declarat antrenorul Andu Vornicu.

Adrian Botușan s-a clasat pe 2, după ce a fost furat ca în codru în finală

Adrian Botușan a terminat Naționalele pe locul secund, însă nedreptatea care i-a fost făcută pugilistului sucevean în finală depășește orice imaginație. După două runde echilibrate disputate în compania lui Marian Ficiu, reprezentatului orașului gazdă, Târgu Jiu, Botușan a început să forțeze mai mult în ultima rundă, izbutind să-l pună la podea pe adversarul său cu un croșeu de dreapta, în bărbie. Ficiu s-a ridicat vizibil afectat după lovitură, însă a fost luat din nou la pumni de Botușan, moment în care, din senin, a sunat gongul de final, cu toate că mai erau de disputat 23 de secunde din timpul regulamentar! Așa cum era de așteptat, Botușan a fost anunțat câștigătorul partidei de către arbitrul de ring, numai că bucuria lui Adrian a fost de scurtă durată. Pentru că arbitrii judecători au revenit ulterior asupra deciziei și l-au declarat învingător pe Ficiu, care a obținut astfel și biletul pentru Europene. În ciuda acestei rușinoase decizii, care i-a revoltat pe toți cei prezenți, antrenorul Andu Vornicu a încercat să-și păstreze calmul.

„Este o mare nedreptate ce i s-a întâmplat lui Adrian, mai ales că boxase bine și învinsese alți doi capi de serie până în finală. Acum el este foarte dezamăgit, pentru că este greu de explicat cum a fost posibil un asemenea lucru. Este pentru prima dată în carieră când trăiesc așa ceva, pur și simplu am rămas stupefiat. Și nu doar eu, ci toți oamenii de box prezenți în sala din Târgu Jiu. N-avem ce face, suntem prea mici pentru interesele care sunt în boxul românesc”, a precizat Andu Vornicu, care a dorit să mulțumească pentru sprijin Clubului Sportiv Municipal Suceava și oamenilor de afaceri Sergiu Rotari și Alexandru Ionuț Rotariu.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.