Sucevencele Maria Polonic și Romina Iosub au câștigat Cupa României

  • Publicat în Box

Pe parcursul acestei săptămâni, Bucureștiul a găzduit Cupa României la box feminin pentru tineret. CSM Suceava a fost reprezentat în competiție de sportivele Maria Polonic (categoria 63 de kilograme) și Romina Iosub (categoria 57 de kilograme). Chiar dacă cele două fete aveau rezultate notabile la nivel de copii și juniori, Andu Vornicu s-a arătat rezervat în declarații înaintea competiției, în condițiile în care Maria și Romina luptau pentru prima dată la această categorie de vârstă. Sucevencele au boxat însă fără menajamente, au făcut un turneu perfect, izbutind să urce la final pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere.

„Sincer, nu mă așteptam la aceste rezultate, mai ales că Maria și Romina au luptat pentru prima dată la tineret, unde adversarele sunt mai puternice, iar nivelul mai ridicat. Fetele s-au mobilizat însă exemplar și au câștigat fără drept de apel toate meciurile. Titlurile cucerite au constituit o surpriză și pentru cei prezenți, astfel că Maria și Romina au primit o grămadă de aprecieri pentru modul în care au luptat. Au muncit mult în ultimele luni s-au dăruit exemplar în ring, iar acum sunt nespus de bucuroase și savurează din plin acest succes”, a declarat antrenorul Andu Vornicu, care a dorit să mulțumească pentru sprijin Clubului Sportiv Municipal și oamenilor de afaceri Mihai Ududec, de la Inter Conti, Sergiu Rotari, de la Oscar Cleaning, și Ionuț Rotariu, de Onuserv.

Trebuie precizat că pugiliștii de la CSM Suceava s-au aflat printre protagoniști și la prima competiție majoră la care au participat în 2018, Campionatul Național Under 22, acolo unde Dumitru Vicol a terminat învingător, în vreme ce Adrian Botușan a trebuit să se mulțumească cu titlul de vicecampion, după un meci final în care a fost furat pe față de arbitrii judecători.       

Încurajați de aceste realizări, pugiliștii suceveni vor să depășească performanțele realizate în 2017, care a fost cel mai bun an din istoria boxului sucevean ca rezultate. Nu mai puțin de 12 medalii au reușit să cucerească sportivii pregătiți de Andu Vornicu pe parcursul anului trecut. Astfel, junioara Maria Polonic a izbutit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, în vreme ce Dumitru Vicol a devenit vicecampion național de seniori, trecându-și în palmares și un loc 3 la Centura Moldovei. La rândul său, Adrian Botușan și-a îmbogățit portofoliul cu alte trei medalii: argint la campionatul național Under 22 și la Centura Moldovei, și bronz la Cupa României. În ce-l privește pe Laurențiu Ungureanu, acesta se poate lăuda cu două titluri de vicecampion, la naționalele de juniori și la Cupa României. Tot pe treapta a doua a podiumului de premiere a urcat și Sami Kutkut, la campionatul național de tineret. Junioara Romina Iosub s-a clasat a treia la naționale și la Cupa României, ca și Alex Moroșanu, care a luat bronzul la naționalele de cadeți.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.