Zece canotori din judeţ sunt în lotul olimpic de juniori I al României

Canotajul din judeţul Suceava continuă să producă talente în acest sport, dovadă fiind rezultatele foarte bune obţinute de sportivii Clubului Sportiv Municipal Suceava şi ai Clubului Sportiv Școlar „Nicu Gane” din Fălticeni, de ani buni, dar mai ales în 2015 şi 2016, la nivel naţional şi mai ales la cel internaţional. Zilele trecute, la Iaşi a avut loc un concurs de selecţie pentru formarea lotului naţional olimpic de juniori I, la care au participat şi majoritatea juniorilor de la cele două cluburi din judeţul Suceava. Elevii antrenorului Ioan Despa, de la CSM Suceava, dar şi cei ai soţilor Ana şi Vasile Avrămia, de la CSȘ „Nicu Gane” Fălticeni, au avut o evoluţie bună, o parte din ei reuşind să prindă un loc în lot. Canotorii au avut la această selecţie două curse de 2.000 metri fiecare, la finalul cărora timpii au fost adunaţi şi s-a stabilit clasamentul final. Aflat abia în primul an de juniori II, Florin Fântânariu Arteni a reuşit să termine pe poziţia a doua, chiar dacă a concurat cu sportivi ce sunt cu un an sau doi mai mari, şi a prins lotul olimpic de juniori I, fiind una din speranţele canotorilor de la CSM Suceava. La aceeaşi selecţie, colegul său Ciprian Loghin a reuşit două curse bune ce i-au adus un loc în lotul olimpic de juniori I al României, 2016 - 2017. Cei doi se află în pregătire la Iaşi, pentru Campionatul Balcanic de juniori I şi II, ce va avea loc în perioada 11 - 12 septembrie, în Grecia.

Patru canotori de la CSM Suceava sunt deja în lot şi se pregătesc pentru mondiale

Alţi patru sportivi de la CSM Suceava se află deja în lot şi se pregătesc pentru Campionatul Mondial de juniori I, ce va avea loc începând cu 22 august în Olanda. Este vorba de Cosmin Pascari, sportiv aflat în ultimul an de juniori I, care cel mai probabil se va regăsi în lotul de tineret şi chiar seniori, şi Larisa Roşu, Elena Dănuţ şi Alexandru Dumitru Ciobâcă, care sunt deja în acest lot de juniori I şi astfel n-au mai trebuit să participe la selecţie.

„Florin Fântânariu Arteni a avut o evoluţie excelentă la această selecţie, în urma căreia s-a clasat pe locul doi, chiar dacă e abia în primul an de juniori II. Este campion naţional la simplu la juniori II şi cred că dacă va fi sănătos, va fi unul dintre cei mai buni sportivi ai secţiei noastre, la fel ca şi Cosmin Pascari, mai ales că are nu mai puţin de 2,04 metri. Sper ca sportivii din judeţ să facă o figură frumoasă la mondiale, aşa cum au făcut şi la europene. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru sprijinul pe care ni-l oferă, în pregătire şi-n competiţii”, a declarat antrenorul Ioan Despa, de la CSM Suceava.

Sebastian Cornea, de la CSȘ „Nicu Gane”, a reuşit să se claseze, la selecţia pentru lot de la Iaşi, pe un loc care-i permite accesul în lotul naţional olimpic de juniori I, cu care România va participa în 2017 la competiţiile internaţionale, în special pentru Campionatul European şi Mondial. Sebastian a rămas alături de Arteni şi Loghin în pregătire la Iaşi, pentru Campionatul Balcanic. Alţi trei canotori pregătiţi de Ana şi Vasile Avrămia, mai exact Cristian Cojocaru, Magdalena Rusu şi Gabriel Bordei, sunt deja în lotul naţional olimpic de juniori I şi se pregătesc de Campionatul Mondial din Olanda. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.