Sportivii de la CSM Suceava au urcat de 11 ori pe podiumul naţionalelor

Zilele trecute, canotorii Clubului Sportiv Municipal Suceava au reuşit noi performanţe la nivel naţional, de această dată la Campionatul Naţional pentru juniori, ce s-a desfăşurat la Iaşi. Sportivii pregătiţi de antrenorul Ioan Despa au câştigat 11 medalii, din care patru au fost de aur, patru de argint şi trei de bronz. Medaliat acum două săptămâni la Campionatul European de juniori I în proba de 2 rame, Cosmin Pascari a reuşit la Iaşi să câştige titlul naţional în proba de simplu la juniori I. La aceeaşi categorie de vârstă, colega sa Iuliana Mihai a câştigat aurul în proba de simplu categorie uşoară, în timp ce Florin Fântânariu Arteni a devenit campion naţional de juniori II tot în proba de simplu, un alt medaliat cu aur fiind Lucian Onea, dar la juniori III, tot la simplu.

Medaliate cu bronz la europenele de juniori I, dar în bărci diferite, Larisa Roşu şi Elena Dănuţ au urcat pe a doua treaptă a podiumului la junioare I, în proba de 2 rame.

CSM Suceava a câştigat argintul şi la 4+1 juniori I cu o barcă în care au tras sportivii: Cosmin Pascari, Constantin Ştaut, Marian Toma, Alexandru Ciobâcă şi cârmaciul Lucian Onea. Un alt echipaj pregătit de Ioan Despa, cel de la 4 rame juniori II, a reuşit să câştige aurul cu o barcă formată din Florin Anton, Florin Fântânariu Arteni, Ciprian Loghin şi Silviu Popovici. Canotorii de la CSM Suceava au devenit vicecampioni naţionali şi în proba de 4 vâsle juniori II cu o barcă din care a făcut parte, Florin Anton, Flavius Bucătaru, Ciprian Loghin şi Silviu Popovici.

Larisa Roşu şi Dănuţ Elena au câştigat şi o medalie de bronz

La aceste campionate naţionale, fiecare sportiv a avut şansa să concureze în cel mult două probe, astfel că Larisa Roşu şi Elena Dănuţ au tras şi-n proba de dublu vâsle la juniori I, unde au câştigat medalia de bronz. Gabriel Şchiopoaia a reuşit şi el să câştige medalia de bronz la juniori I în proba de simplu categorie uşoară, acelaşi loc pe podium ocupând şi Marian Toma, în proba de simplu câştigată de colegul său, Cosmin Pascari.

„Sportivii noştri au reuşit rezultate foarte bune la aceste campionate naţionale. Mă aşteptam la o asemenea evoluţie după ce au mers foarte bine la naţionalele de fond de la Timişoara, o parte din ei urcând pe podium şi la europenele de juniori I. După aceste naţionale, Cosmin Pascari şi Alexandru Ciobâcă au plecat în cantonament la Orşova, iar Larisa Roşu şi Elena Dănuţ au plecat la Snagov, toţi patru urmând să participe în perioada 23 - 27 august la Campionatul Mondial de juniori I din Olanda. Mulţumim Primăriei şi Consiliului LocalSuceava pentru sprijinul acordat în pregătire şi în competiţii”, a declarat antrenorul Ioan Despa.

Ceilalţi canotori de la CSM Suceava au rămas la Iaşi, în special juniorii II pentru selecţia privind formarea lotului naţional de juniori I de anul viitor. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.