Canotorii din judeţ au câştigat opt medalii la Balcaniada de juniori

Canotorii Clubului Sportiv Municipal Suceava şi ai Clubului Sportiv Şcolar „Nicu Gane” din Fălticeni au evoluat cu succes, duminică, la Campionatul Balcanic pentru juniori, ce s-a desfăşurat în Grecia. În această ultimă competiţie internaţională pe apă din acest an, secţia de la CSM Suceava, coordonată de antrenorul Ioan Despa, a avut trei sportivi în concurs, care au câştigat patru medalii, dintre care trei de aur şi una de argint. Astfel, Florin Artenie Fântânaru s-a întors acasă cu două medalii de aur, una în proba de 4 vâsle şi una în proba de dublu, ambele în competiţia rezervată juniorilor II. Tot de la CSM Suceava, Larisa Roşu a concurat în barca de 8+1 a României la junioare I şi a reuşit să câştige medalia de aur. Un alt sportiv antrenat de Ioan Despa, Ciprian Loghin, a reuşit să câştige medalia de aur cu barca de 8+1 a României în concursul rezervat juniorilor II.

La Campionatul Balcanicdin Grecia, secţia de canotaj de la CSŞ „Nicu Gane” din Fălticeni, coordonată de Vasile şi Ana Avrămia, a obţinut prin sportivii săi patru medalii, toate de aur. Astfel, Sebastian Cornea s-a impus în proba de simplu la juniori I, iar Cristian Cojocaru a luat aurul cu barca de 8+1 la juniori I.

Trei sportive din judeţ în barca de 8+1 la junioare I

Alte două sportive de la Fălticeni, Gabriela Bordei şi Magdalena Rusu, au reuşit să câştige medalia de aur în proba de 8+1, în aceeaşi barcă în care a tras şi Larisa Roşu, de la CSM Suceava.

„Rezultatele obţinute de sportivii noştri din judeţ, dar şi de tot lotul României sunt foarte bune şi sperăm să confirmăm şi la mondialele de anul viitor. Din păcate, în acest an, juniorii României nu au excelat la mondiale, câştigând doar o singură medalie de aur la 4 rame, barcă din care a făcut parte şi cel mai bun junior de la CSM Suceava, Cosmin Pascari. Mai mult, la fete cea mai bună clasare a fost doar pe locul şase, dar sperăm că generaţia ce vine din urmă va urca de mai multe ori pe podium. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru sprijinul acordat secţiei noastre de canotaj”, a declarat antrenorul Ioan Despa, de la CSM Suceava.

După acest ultim concurs internaţional, canotorii celor două cluburi din judeţ se pregătesc în continuare pe iazul de la Fălticeni, în această perioadă având loc şi selecţiile pentru grupele cele mai mici, la începători. Din luna octombrie, componenţii loturilor naţionale vor intra din nou în pregătire centralizată. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.