Canotorii din judeţ au excelat la Campionatul European de juniori I din Germania

Canotajul din judeţul Suceava şi din România a reuşit să se evidenţieze din nou la nivel internaţional, de această dată la Campionatul European de juniori I, ce a avut loc în weekend, în Germania. Astfel, trei canotori antrenaţi la Clubul Sportiv Municipal Suceava de Ioan Despa şi trei de la Clubul Sportiv Şcolar „Nicu Gane” din Fălticeni, pregătiţi de Vasile şi Ana Avrămia, au reuşit să câştige în total trei medalii de aur şi trei de argint. Astfel, în proba de 4 vâsle, Larisa Roşu, de la CSM Suceava, a câştigat aurul european într-o barcă în care au mai concurat sportivele Andreea Grăpinoiu, Simona Radis şi Tabita Maftei. Larisa şi-a îmbunătăţit astfel performanţa de anul trecut, când a câştigat argintul în aceeaşi probă. O altă sportivă de la CSM Suceava, Dănuţ Elena, alături de Magdalena Rusu, de la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni, a concurat în barca regină a României, cea de 8+1, şi a câştigat aurul european, după ce în 2016 România câştiga doar bronzul, cu o barcă în care a tras şi Elena Dănuţ. Un alt echipaj al României, cel din proba masculină de 4 rame, a reuşit să câştige medalia de argint cu o barcă în care au tras Alexandru Ciobâcă, de la CSM Suceava (medaliat cu bronz la europenele de anul trecut la 8+1), şi Cristian Cojocaru, de la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni, alături de Iulian Chelaru şi Ciprian Huc. Un alt sportiv de la CSŞ „Nicu Gane”, Sebastian Cornea, a câştigat titlul de vicecampion european, după medalia de argint obţinută cu echipajul de 8+1 al României.

La acest Campionat European de Juniori I, România a obţinut patru medalii de aur, două de argint şi una de bronz şi s-a clasat pe locul II în clasamentul pe naţiuni.

La aceeaşi competiţie, Ştefan Constantin Berariu şi Florin Lehaci au câştigat medalia de aur în proba de dublu rame, ambii fiind din judeţul Suceava, dar legitimaţi la Orşova, iar Maria Tivodariu, din Câmpulung Moldovenesc, a devenit campioană europeană în proba de dublu rame, ea fiind legitimată la Dinamo Bucureşti.  

„Atât pentru cluburile noastre, cât şi pentru România, sportivii au reuşit să obţină rezultate mult mai bune decât anul trecut, când nu am luat aur, ci trei medalii de argint şi trei de bronz. Îmi doresc ca sportivii noştri să continue rezultatele foarte bune şi la competiţiile ce urmează, mai ales la Campionatul Mondial de juniori, de la începutul lunii august, din Lituania. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru sprijinul pe care îl acordă secţiei de canotaj de la CSM Suceava”, a declarat antrenorul Ioan Despa, de la CSM Suceava.

Canotorii din judeţ vor intra din nou în lupta pentru medalii în luna iulie, la Campionatul Naţional pentru seniori, de la Snagov. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.