CSM Suceava a început play-out-ul cu o victorie pe teren propriu

Echipa de rugby seniori a Clubului Sportiv Municipal Suceava a început a doua parte a campionatului în Divizia Națională, turneul play-out, cu o victorie în fața celor de la CSUAV Arad, scor 18 – 13. Partida ce s-a disputat pe stadionul Unirea din Suceava a avut două reprize diferite, prima dominată clar de suceveni și o a doua în care oaspeții au avut mai mult inițiativa, alegându-se la final cu punctul bonus defensiv. În prima parte, gazdele au dominat jocul teritorial, dar și la capitolul posesie, dar au avut și multe greșeli tehnice în apropierea terenului de țintă advers, ce au limitat proporțiile scorului. Ștefan Ștefăroi a deschis scorul cu un eseu, Octavian Scolobiuc a fructificat transformarea, iar Elisei a mărit avantajul cu un nou eseu, la pauză scorul fiind 12 – 3, după o lovitură de pedeapsă transformată de oaspeți. În partea a doua, raportul de forțe s-a schimbat, iar arădenii au avut mai multe acțiuni de atac, una din ele fiind concretizată cu eseu și transformare, iar scorul a devenit 12 – 10. Față de prima parte, când sucevenii au preferat să joace loviturile de pedeapsă la mână sau să trimită în margine, în repriza secundă aceştia au pus balonul jos, iar Octav Scolobiuc a transformat două dintre ele, în timp ce oaspeții au fructificat una, când s-au apropiat din nou la două puncte, 15 – 13.

„Am avut două reprize total diferite, iar în partea a doua parcă a intrat altă echipă în teren. Am dominat jocul în prima parte, dar am și greșit mult și poate de aceea nu ne-am distanțat decisiv. Am avut câteva acțiuni și-n partea a doua, dar oaspeții au dominat o parte a reprizei, iar noi ne-am apărat foarte bine. Este o victorie binevenită după o serie de înfrângeri, una importantă pentru moralul jucătorilor. Mulțumim Primăriei și Consiliului Local Suceava pentru faptul că ne sprijină financiar în eforturile noastre de a păstra continuitatea”, a declarat antrenorul Constantin Vlad.

Pentru acest meci, tehnicianul sucevean a fost nevoit să facă mai multe improvizații pe posturi și a început cu un prim 15 format din Buiciuc, Albu, Rusu, Preutescu, Nichiforiuc, Buzatu, Constantin Strugariu, Lucian Strugariu, Crețuleac, Octav Scolobiuc, Codreanu, Florea, Stefăroi, Câtea și Elisei, pe parcurs intrând și Constantineanu, Țâmpău și Bursuc.

Duminica viitoare, CSM Suceava va evolua pe terenul celeilalte echipe din play-out, Stejarul Buzău.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.