Tinerii jucători din Suceava și Gura Humorului au jucat în pauza finalei Cupei României de la Iași

Echipele de rugby juniori sub 15 ani ale Clubului Sportiv Municipal Suceava și Clubului Sportiv Școlar din Gura Humorului au avut ocazia de a evolua pe unul din cele mai mari stadioane din Moldova, „Emil Alexandrescu” din Iași. Tinerii rugbiști pregătiți de Vasile Conache, respectiv Andrei Varvaroi au fost invitați să facă un meci demonstrativ de rugby în 15 la finala Cupei României de seniori, ce a avut loc duminică între Timișoara Saracens și Steaua București. Evoluând în fața a peste 2.000 de spectatori, tinerii rugbiști din județul Suceava au avut ceva emoții, dar până la urmă s-au descurcat bine în acest meci demonstrativ, având acțiuni frumoase pe linia de trei sferturi, cu pase reușite și placaje. Mai apoi, tinerii rugbiști din județ au asistat la finala cupei, aici unde au avut ocazia să vadă un spectacol reușit și să viseze că vor ajunge și ei într-o zi într-o astfel de finală la seniori.

Antrenorul echipei de juniori a CSM Suceava, Vasile Conache a avut ocazia să-l vadă din nou în teren pe fiul său, Gabriel Conache, jucătorul ce a transformat lovitura de pedeapsă cu care Timișoara a câștigat în prelungiri, cu 17 – 14, a 70-a ediție a Cupei României. Vasile Conache și-a adus aminte că au trecut 33 de ani de când a jucat pe stadionul din Iași, atunci când alături de alți doi suceveni evolua în Selecționata Moldovei într-un meci cu o echipă din Irlanda, aici fiind vorba de antrenorul echipei de seniori a CSM Suceava, Constantin Vlad și actualul președinte al Federației Române de Rugby, Hari Dumitraș, fost căpitan al naționalei și unul dintre cei mai emblematici jucători români din toate timpurile. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.