CSM Suceava va începe noul sezon cu o deplasare la Bârlad

Aflată în perioada de pregătire, echipa de rugby seniori a Clubului Sportiv Municipal Suceava va începe noul sezon din Divizia Naţională de rugby pe 2 octombrie, cu o deplasare pe terenul celor de la Rugby Club Bârlad. În această perioadă, elevii antrenorului Constantin Vlad au aflat şi programarea turului şi returului de campionat, unde vor avea în total 14 meciuri. Până acum, pe lângă suceveni şi-au mai arătat intenţia să participe în noul sezon alte 7 echipe, Știinţa Petroşani, RC Bârlad, CS Năvodari, RCM Galaţi, CSU AV Arad, RC Stejarul Buzău şi CS Mănăştur Cluj, ultima venind din Divizia a III-a în locul Politehnicii Iaşi, echipă ce a promovat în Super Ligă. Din acest an, Federaţia Română de Rugby a schimbat din nou sistemul de desfăşurare a campionatului, şi anume a revenit la cel în care turul se joacă toamna, iar returul în primăvară.

„Din câte ştim, în acest campionat vor fi opt echipe şi sper să rămână aşa, deoarece până pe 21 septembrie fiecare trebuie să trimită confirmarea oficială că va putea să evolueze în campionat. Va fi din nou un sezon greu pentru noi, deoarece nu am reuşit să ne pregătim aşa cum ne-am fi dorit, o parte din jucători fiind prinşi cu examenele de admitere, cu munca, în ţară sau chiar în străinătate pe perioada verii. Totuşi avem un lot destul de numeros, cu foarte mulţi jucători tineri, promovaţi de la cele trei centre de juniori din judeţ, LPS şi CSM Suceava şi CSȘ Gura Humorului, aceasta fiind singura posibilitate de a aduce jucători. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local pentru sprijinul acordat ce ne ajută să avem continuitate”, a explicat antrenorul Constantin Vlad.

Sucevenii ar putea legitima un jucător din Tunisia

Tot în această perioadă, sucevenii îşi vor definitiva lotul cu care vor aborda acest sezon. De mai multe zile, la antrenamente a venit şi un jucător de origine tunisiană, care îşi doreşte să evolueze pentru Suceava.

„În această vară s-a alăturat lotului şi un jucător din Tunisia, Mohamed Amine, care s-a mutat în Suceava alături de soţia sa, ce este de aici. Este un sportiv foarte serios, dar şi talentat şi evoluează pe linia de trei sferturi, pe postul de aripă sau fundaş. Din câte am înţeles vrea să-şi ia cetăţenia română şi să evolueze pentru noi. Am trimis o adresă oficială la federaţie şi încercăm să vedem cum putem să-l legitimăm, mai ales că nu are nici un angajament cu cluburile unde a mai jucat, la el în ţară”, a declarat Constantin Vlad.

Din păcate, la capitolul meciuri de pregătire, echipa locală stă foarte prost. Mai mult, celelalte echipe din DNS sunt angrenate în campionatul de rugby în 7, competiţie în care CSM-ul nu a putut participa, deoarece nu i-ar mai fi ajuns bugetul să termine campionatul, atât la seniori, cât şi la juniori. Din aceste motive, echipa locală va apela la singura variantă posibilă, şi anume meciuri şcoală cu juniorii de la LPS Suceava şi CSȘ Gura Humorului. Până la începerea campionatului, jucătorii suceveni vor avea de dat testele de regulament şi vor face instructajele în care trebuie să semneze că nu vor juca la pariuri sau nu vor folosi substanţe interzise şi alte reguli de acest gen. 

Program tur Divizia Naţională

etapa I RC Bârlad - CSM Suceava (2 octombrie)
CS Mănăştur Cluj - CSM Suceava (8 octombrie)
CSM Suceava - Stejarul Buzău (15 octombrie)
CSUAV Arad - CSM Suceava (22 octombrie)
CSM Suceava - Știinţa Petroşani (29 octombrie)
CSM Suceava - RCM Galaţi (5 noiembrie)
CS Năvodari - CSM Suceava (13 noiembrie)
 
Sursa foto + text: monitorulsv.ro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.