CSM Suceava s-a impus în fața echipei CS Mănăștur Cluj

În cadrul etapei a II-a a Diviziei Naționale de rugby, CSM Suceava a evoluat pe terenul formației CS Mănăștur Cluj. După un început ”incert”, sucevenii s-au impus cu 36-22.
Gazdele au început bine partida și, până s-au ”trezit” elevii antrenorului Constantin Vlad, conduceau cu 14-0. Ștefan Ștefăroi a ”sunat” adunarea și scorul a devenit favorabil bucovinenilor în urma unor acșiuni deosebite.
Partea a doua a disputei dintre CS Mănăștur Cluj și CSM Suceava nu a fost la fel dde spectaculoasă ca prima, tabela de marcaj consemnând la final scorul de 22-36. Pentru învingători au punctat Ștefan Ștefăroi, două eseuri, Octavian Scolobiuc, Nichiforiuc și Crețuleac, câte o încercare și celălalte puncte fiind trecute în contul transformerului Sabin Crețu.
”Este bine că am câștigat și ne-am trecut în cont cinci puncte. Exceptând debutul foarte modest, pot spune că echipa noastră a dat semne de revenire. Cel mai important lucru este acela că jucăm cu tineri rugbiști de pe meleaguri bucovinene, chiar la această dispută consemnându-se două debuturi la seniori în Divizia Națională, Dragoș Manolache și Ion Covaliu.
Așa cum am mai menționat și cu alte ocazii, ne adaptăm din mers și pe stadionul ”Unirea” putem ține piept oricărui adversar” a declarat antrenorul echipei CSM Suceava, Constantin Vlad.

Rezultate înregistrate în etapa a II-a a Diviziei Naționale de rugby:
CS Mănăștur Cluj – CSM Suceava    22-36
CSU AV Arad – RCM Galați    15-14
Știința Petroșani – CS Năvodari    20-19
Stejarul Buzău – RC Bârlad    20-0

 

Sursa foto + text: svnews.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.