Seniorii de la CSM Suceava revin astăzi la antrenamente

După o lună de pauză, echipa de rugby seniori a Clubului Sportiv Municipal Suceava revine astăzi la antrenamente, pentru a pregăti returul Diviziei Naţionale, dar şi ultima parte a campionatului, când se vor stabili promovatele şi echipele ce retrogradează. Iniţial, antrenorul Constantin Vlad a programat revenirea la pregătire cu o săptămână înainte, dar din cauza ninsorilor şi a viscolului a fost nevoit să amâne termenul, pentru a nu risca integritate fizică a jucătorilor, mai ales că returul va începe abia pe 25 martie. Sucevenii se vor pregăti la stadionul Unirea din Suceava, la Gura Humorului, dar şi-n sala de atletism a clubului CSM, deoarece antrenamentele sunt puse destul de târziu, iar terenurile nu au nocturnă.

„Vom stabili împreună cu jucătorii un program de pregătire, în funcţie şi de posibilităţile lor, astfel încât să avem cât mai mulţi sportivi la antrenamente. Am vorbit cu antrenorii de atletism şi vom face o parte din pregătire şi la sala de atletism, deoarece antrenamentele sunt seara, pentru a ajunge şi jucătorii ce lucrează. Îmi doresc să ne pregătim cât mai bine pentru a ajunge într-o formă optimă în retur, astfel încât să ne menţinem în primele trei. Ne dorim să facem şi un cantonament de o săptămână, cu 14 zile înaintea reluării campionatului, pentru a aduce sportivii la un nivel cât mai apropiat al pregătirii fizice. De mulţi ani Primăria Suceava ne sprijină şi sper s-o facă şi-n continuare, iar pe lângă sponsorul nostru AC Mobile sper să mai atragem şi alţi sponsori lângă echipă”, a explicat antrenorul Constantin Vlad, tehnician ce ieri a împlinit 46 de ani de la primul antrenament în calitate de jucător la Suceava. Sucevenii îşi doresc să facă şi mai multe meciuri de pregătire, iar pe lângă cele cu juniorii I de la LPS Suceava şi cu cei de la CSŞ Gura Humorului vor şi cu echipe de seniori, dar asta în funcţie de ce formaţii vor veni în cantonament în judeţul Suceava. După data de 20 ianuarie, rugbiştii suceveni vor avea de trecut şi vizita medicală bianuală.

CSM Suceava va începe returul cu două meciuri pe teren propriu, cu Rugby Club Bârlad, pe 25 martie, iar o săptămână mai târziu, cu CS Mănăştur, echipa a doua a Universităţii Cluj. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.