CSM Suceava a învins la scor ultima clasată, CS Mănăştur Cluj

Echipa de rugby seniori a Clubului Sportiv Municipal Suceava a continuat forma foarte bună în care se află în acest sezon şi sâmbătă, când a reuşit a şaptea victorie din nouă partide disputate până acum în Divizia Naţională. Chiar dacă au întâlnit ultima clasată, elevii antrenorului Constantin Vlad se aşteptau la un meci mai greu decât au avut parte, şi asta deoarece adversarii de la CS Mănăştur Cluj au reuşit cu o etapă înainte să marcheze 20 de puncte în disputa cu Petroşani, câştigată de Ştiinţa cu scorul de 27 – 20.

Sucevenii au început foarte bine meciul de sâmbătă şi după 8 minute Lucian Strugariu deschidea scorul cu o încercare, iar Sabin Creţu a fructificat transformarea. În minutul 13, oaspeţii reuşesc singurele trei puncte din meci în urma unei lovituri de pedeapsă, iar trei minute mai târziu, Alin Elisei face o cursă de 60 de metri şi reuşeşte al doilea eseu al meciului. Sabin Creţu, care a fost într-o zi bună la loviturile de picior, cu 8 transformări fructificate, a adus scorul la 14 – 3. La mijlocul reprizei, gazdele execută rapid la mână o lovitură de pedeapsă la 35 de metri de buturile adverse, iar Andrei Custrin se duce glonţ până în terenul de ţintă advers, scor 21 – 3. La numai două minute, sucevenii prind o margine în 5 metri, iar Lucian Preutescu se duce cu balonul în terenul de ţintă, iar scorul devine 28 – 3 şi Suceava avea deja asigura punctul bonus. Pe fondul unui joc foarte bun pe ambele compartimente, CSM-ul şi-a mărit diferenţa prin două încercări reuşite de Sabin Creţu şi Bogdan Rusu, scor 40 – 3.

Sucevenii au terminat prima parte la o diferenţă confortabilă de 42 de puncte

În ultima fază a primului act, Lucian Strugariu îşi trece în cont al doilea eseu din acest meci, Sabin Creţu ratează transformarea, iar scorul după 40 de minute devine 45 – 3. În partea a doua, clujenii au avut două răbufniri de orgoliu, dar nu le-au concretizat. Lucian Preutescu a făcut noi breşe în apărarea adversă şi i-a pasat decisiv lui Mohamed Amine Lahyani, jucător originar din Tunisia, ce a reuşit astfel primul său eseu pentru Suceava. Până la final, Octavian Scolobiuc a reuşit şi el un eseu, tabela fiind închisă de Vasilică Ivanov, ce la fel ca şi Amine este la primul eseu pentru CSM, scor final 66 – 3.

„Am jucat cu echipa de pe ultimul loc şi se întrevedea de ceva vreme o victorie în acest meci. Pe de altă parte a fost un antrenament bun şi am reuşit să rulăm tot lotul, iar meciul s-a terminat la o diferenţă consistentă. Suntem pe un drum ascendent şi mă aştept ca etapa viitoare, pe 9 aprilie, să avem o evoluţie bună la Buzău, astfel încât să ne consolidăm locul II în clasament, poziţie de pe care vom juca semifinala pe teren propriu, cu echipa de pe locul III. Nu prea avem noi condiţii, dar m-aş bucura după şapte ani de pauză să revenim în prima ligă. Le mulţumesc tuturor spectatorilor care au venit azi la meci şi ne încurajează la fiecare partidă, dar şi finanţatorilor şi sponsorilor noştri”, a declarat antrenorul Constantin Vlad.

După acest succes şi după eşecul Petroşaniului de la Năvodari, CSM Suceava a trecut pe locul II în clasament, iar în etapa viitoare va avea un meci important la Stejarul Buzău, echipă ce luptă pentru poziţia secundă. 

Etapa a 9-a

RCM Galaţi – CSUAV Arad                     31 – 0
CS Năvodari – CS Ştiinţa Petroşani                   32 – 20
Rugby Club Bârlad – RC Stejarul Buzău  13 – 16
CSM Suceava – CS Mănăştur Cluj           66 – 3

Clasamentul Diviziei Naţionale

1. CS Năvodari                      9          8          0          1          371 – 116        8pb      40pct
2. CSM Bucovina Suceava    9          7          0          2          267 – 176        4          32
3. CS Ştiinţa Petroşani           9          6          0          3          257 – 186        4          28
4. RC Stejarul Buzău             9          6          0          3          152 – 134        2          26
5. Rugby Club Bârlad                        9          3          0          6          216 – 189        6          18
6. RCM Galaţi                       9          3          0          6          149 – 191        6          18
7. CSU AV Arad                    9          2          0          7          112 – 272        1          9
8. CS Mănăştur Cluj              9          1          0          8          106 – 367        0          3
 
Sursa foto + text: monitorulsv.ro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.