Patru sportivi din judeţ au fost premiaţi în programul Mol de promovare a talentelor

Aproximativ 100 de sportivi din toată ţara au fost aleşi în programul Mol de promovare a talentelor „Pot Ajuta?”, o campanie de susţinere ajunsă la a 10-a ediţie, în cadrul căreia pot participa elevi ce practică sportul, născuţi între anii 1997 şi 2007, sau echipe sportive formate din astfel de sportivi. În acest an au fost selectaţi şi patru sportivi din judeţul Suceava, dintre care unul a intrat la categoria +18 ani. Astfel, la categoria juniorilor a fost aleasă atleta Diana Angelescu, din Mitocu Dragomirnei, sportivă ce este antrenată la Clubul Sportiv Municipal Suceava de Radu Mihalescu. Atleta suceveană va primi aproximativ 2.000 de lei, finanţare cu care trebuie să-şi achiziţioneze materiale sau echipament sportiv, precum şi să-şi acopere cheltuielile de transport pentru a ajunge la concursuri internaţionale sau naţionale, antrenamente sau cantonamente.

O astfel de finanţare, dar cu o sumă mai mare, a primit şi colegul său de la CSM Suceava, Andrei Gafiţa, antrenat tot de Radu Mihalescu, sportiv ce-n acest an a stabilit un nou record naţional în proba de 10 kilometri marş la juniori I, în cadrul Campionatului European din Suedia, acolo unde a terminat cursa pe locul 15. Andrei a mai reuşit în acest an să devină campion naţional de juniori I şi să câştige medalia de bronz la Campionatul Balcanic. Tot în 2015, suceveanul a luat aurul la juniori I şi tineret şi bronzul la seniori la naţionalele de 20 kilometri marş.

În acest program a intrat şi atleta Corina Murariu, de la LPS Suceava

În acelaşi program de promovare a talentelor a intrat şi sportiva Corina Murariu, din Salcea, atletă pregătită la Liceul cu Program Sportiv Suceava de antrenorul Iustin Tătărău. Campioană naţională de sală la 800 de metri în acest an la juniori III, dar şi dublă medaliată cu aur la naţionalele în aer liber în probele de 800 şi 1500 de metri, Corina a primit aproximativ 1.000 de lei. Cel de-al patrulea sportiv ce a prins această campanie la sportivi peste 18 ani este Ştefan Muştei, ce activează la secţia de sanie a Clubului Sportiv Şcolar din Vatra Dornei.

„Acest program de promovare a talentelor este unul foarte util, mai ales pentru sportivii ce sunt juniori, deoarece aceştia nu au posibilităţi financiare de a-şi cumpăra echipament sportiv, unul destul de costisitor la toate sporturile şi inclusiv la atletism. La dosarul depus pentru finanţare, sportivii au prezentat performanţele obţinute, dar şi ce şi-au propus în viitorul apropiat, selecţia fiind făcută de un juriu de specialitate format din personalităţi ale lumii sportive”, a explicat antrenorul Iustin Tătărău.

În programul Mol de promovare a talentelor „Pot Ajuta?”, desfăşurat de Fundaţia Pentru Comunitate, s-au acordat finanţări în valoare totală de 350.000 de lei, din care 160.000 de lei în domeniul sporturilor, 120.000 de lei în domeniul artelor şi 70.000 de lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, la ramura sportivă fiind recompensaţi sportivi sau echipe ce au obţinut rezultate foarte bune la concursuri naţionale şi internaţionale în domeniul sportiv şi au nevoie de sprijin material pentru dezvoltarea şi continuarea carierei. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.