Trei sportive de la CSM Suceava au urcat pe podium la Crosul Loteriei Române

Peste 4.000 de iubitori și practicanți ai atletismului din toată țara au luat startul la Crosul Loteriei Române, o competiție ce a avut loc zilele trecute în București și-n care s-au pus la bătaie 105 premii în valoare totală de 100.000 lei. La acest cros național au participat și mai mulți sportivi din județul Suceava, trei dintre atletele Clubului Sportiv Municipal Suceava reușind să termine pe podium cursa de 4 kilometri și 800 de metri. Astfel, Andreea Doroftei, antrenată de Erzilia Țâmpău, a avut o evoluție foarte bună și s-a impus în cursa rezervată junioarelor, medalie de aur ce a fost recompensată cu suma de 2.000 de lei, ea terminând pe locul șase în clasamentul general feminin, unde au fost incluse și senioarele. O altă sportivă antrenată de Erzilia Țâmpău la CSM Suceava, Talida Maria Sfarghiu, a reușit o cursă foarte bună și-n final s-a clasat pe locul trei la copii (11 – 14 ani), în clasamentul general ocupând locul 19.

La Crosul Loteriei Române a luat startul și atleta Cristina Casandra, sportivă ce a reușit să câștige la categoria veterani, 35 – 49 de ani, unde premiul a fost tot de 2.000 de lei. Atleta clubului CSM Suceava încearcă să organizeze a 9-a ediție a Grand Prix-ului ce-i poartă numele, un concurs destinat în special celor mai mici dintre iubitorii atletismului ce va avea la mijlocul lunii viitoare.

Duminică, atleții de la CSM vor lua startul la finala Campionatului Național de Maraton, unde echipa de tineret va lupta să-și apere titlul câștigat anul trecut. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.