CSM Suceava a câștigat două medalii la naționalele de maraton

Clubul Sportiv Municipal Suceava s-a remarcat din nou în atletismul național prin sportivii săi cu două medalii la finalele Campionatului Național de Maraton pentru tineret și seniori, ce au avut loc ieri la București. Astfel, în competiția individuală rezervată tineretului, suceveanul Ștefan Libotean, antrenat de Silviu Casandra, a reușit să devină vicecampion național, după două ore și 57 de minute. Ștefan face atletism de aproape un an, iar acest argint este prima sa medalie într-un concurs național individual, el urcând pe podium și la echipe, dar şi la universitare sau naționalele de marș. În același concurs, colegul său Ștefan Dornean, antrenat de Cristina Casandra, a reușit să termine pe locul trei la individual tineret, după 3 ore și două minute.

„Ștefan Libotean este încă doi ani la tineret și are mari șanse la alte medalii naționale. Mă bucur că am mers bine la individual, unde medaliile sunt mai importante decât la echipe, unde am ratat titlul după ce al treilea component s-a deshidratat și a terminat concursul după limita de cronometru în care putea puncta la echipe, adică 3 ore și 30 de minute. Mă bucur că începem să avem tradiție și-n concursurile de maraton, după ce anul trecut an avut medalie de argint la individual și la echipe”, a explicat antrenorul Silviu Casandra.

Pe 1 noiembrie, atleții de la CSM Suceava vor lupta la finalele naționalelor de 50 și 10 kilometri marș, competiție unde au șanse mari la medalie, la individual și echipă, la fete și la băieți. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.