Nationalele de mars au pus punct sezonului intern de atletism!

Campionatele Nationale de mars pentru seniori si tineret, individuale si pe echipe, s-au desfasurat in prima duminica de noiembrie pe un circuit din jurul Arenei Nationale. Fetele s-au intrecut pe distanta de zece kilometri, iar baietii pe 50.

Dintre cele 22 de atlete, reprezentand cinci cluburi, prima a trecut linia de sosire Ana Rodean, de la Unirea Alba Iulia, cronometrata in 48,44 minute, urmata de Veronica Marinescu-CSU Galati, la 18 secunde si de Mihaela Puscasu-CSM Onesti,la 40. Puscasu a fost cea mai buna la tineret, secondata de coechipiera Alexandra Achimoaie si de Mihaela Acatrinei-Unirea Alba Iulia. Pe echipe, unde s-a facut un clasament comun, s-a impus CSM Onesti (Puscasu,, Achimoaie, Nicoleta Lungu, loc 5 senioare), podiumul fiind completat de Unirea Alba Iulia si CSM Craiova.

George Avram, antrenorul noii campioane a senioarelor ne-a marturisit ca eleva sa a participat anul acesta nu numai la concursuri de mars, ci si la intreceri de maraton si semimaraton. In primavara lui 2015 va incerca sa realizeze baremul pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, la Balcaniada de la Bucuresti, la competitia de la Bekecsaba-Ungaria sau la etapa de Cupa Mondiala de la Saransk-Rusia.

Am urmarit si intrecerea seniorilor, castigata lejer de Florin Stirbu-CSM Resita, 4h31,49, care i-a devansat cu 16,49 minute pe Catalin Suhani si cu 28,18 pe Gheorghe Berdei, ambii de la CSM Suceava. Pe echipe a triumfat CSM Suceava, urmata de CSM Resita.

Sursa foto + text: sptfm.ro

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.