Atletul dornean Dorin Andrei Rusu a devenit dublu campion național de juniori

Sportivul pregătit de Cristian Prâsneac a cucerit medaliile de aur în probele de 1.500 și 3.000 de metri din cadrul Campionatelor Naționale indoor ce au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute la București 

Atleții suceveni au obținut patru medalii la Campionatul Național indoor pentru juniori I, competiție ce s-a desfășurat sâmbătă și duminică în sala de atletism a Complexului Lia Manoliu din București.

Performerul delegației sucevene, care a numărat 11 sportivi, a fost Dorin Andrei Rusu. Atletul pregătit la CSM Dorna Vatra Dornei de antrenorul Cristian Prâsneac a reușit să câștige medalia de aur în probele de 1.500 de metri (3:54.84) și 3.000 de metri (8:30.69).

La rândul ei, Gabriela Doroftei s-a întors cu două medalii din Capitală. Sportiva legitimată la CSM Suceava a ajuns a două în proba de 3.000 de metri, cu timpul de 9 minute 50 de secunde și 71 de sutimi, iar în cursa de 1.500 de metri, atleta pregătită de Erzilia Tampău a urcat pe a treapta a treia a podiumului, fiind cronometrată cu 4:35.56.

Stafeta de la LPS Suceava, formată din Cristina Călugărean, Angela Cioroianu, Angela Olenici și Simona Caziuc a avut o comportare bună, terminând pe locul 5 în proba de 4×400 de metri. (Dănuț CHIDOVET)

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.