Atleţii de la CSM Suceava s-au remarcat din nou la naţionalele de marş

Sportivii secţiei de atletism de la Clubul Sportiv Municipal Suceava au avut o evoluţie foarte bună la Campionatul Naţional de Marş, ce s-a desfăşurat în weekend, la Reşiţa. Astfel, Andrei Gafiţa, pregătit de antrenorul Radu Mihalescu, a făcut o cursă foarte bună pe distanţa de 20 kilometri, la finalul căreia a câştigat medalia de argint la tineret şi medalia de bronz la seniori. Sportivul sucevean a reuşit să-şi doboare recordul personal pe această distanţă cu 1 minut şi 47 de secunde, el trecând linia de sosire după o oră, 30 de minute şi 17 secunde. În primul an de juniori II, Ştefan Mangu, pregătit tot de Radu Mihalescu, a dominat cursa pe 10 kilometri la categoria sa de vârstă şi a câştigat medalia de aur după 44 de minute şi 8 secunde, timp mai bun cu 3,30 de minute faţă de vechiul său record personal.

Echipa de juniori I de la CSM, formată din sportivii Ionuţ Stegar, Ioan Popescu şi Florin Severincu, a reuşit să câştige medalia de bronz. Un alt performer al delegaţiei sucevene a fost Vlad Crâşmaru, sportiv ce a devenit campion naţional la juniori III, terminând cei 5 kilometri după 25,14 minute. O şansă reală la medalie a avut şi echipa de seniori antrenată de Silviu Casandra, formată din Cătălin Şuhani (locul 6 la individual), Gheorghe Berdei şi Paul Coman, dar din păcate ultimul a fost descalificat la limită, iar sucevenii nu au avut un al patrulea sportiv în calitate de rezervă în concurs. La aceleaşi naţionale, Diana Angelescu a terminat a patra la junioare II, iar Gabriel Vodă a ocupat acelaşi loc la copii I.

„Pentru secţia noastră a fost o competiţie foarte reuşită din punct de vedere al performanţelor. Andrei Gafiţa este în primul an de tineret şi se pregăteşte intens pentru europenele de la anul, în timp ce Ştefan Mangu are o şansă reală la medalie la Campionatul European de juniori II din acest an. Ambii sportivi se pregătesc intens pentru Campionatul Balcanic din Grecia, de pe 16 aprilie, dar şi pentru Cupa Mondială ce va avea loc în perioada 7-8 mai, la Roma. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru sprijinul pe care îl acordă secţiei şi clubului nostru în fiecare an”, a declarat antrenorul Radu Mihalescu.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.