Atleții suceveni Gabriela Doroftei și Andrei Dorin Rusu au devenit campioni naționali de juniori I

Atleții suceveni au cucerit 5 medalii la etapa finală a Campionatului Na­țio­nal de juniori I, competiție ce a avut loc în weekend, la Pitești.

Performera delegației a fost Ga­brie­la Doroftei, sportiva pregătită de Erzilia Tâmpău la CSM Suceava re­ușind să devină campioană națională în proba de 3.000 de metri și vicecampioană în cea de 5.000 de metri.

Andrei Dorin Rusu, sportiv pregătit de Cristian Prâsneac la CSM Dorna Dornei a concurat în premieră în proba de 3.000 de metri obstacole, pe care a reușit să o câștige cu un avans de zece secunde în fața următorului clasat.

Celelalte două medalii ale clubu­ri­lor sucevene au fost obținute de Angela Olenici, clasată pe locul 2 în proba de 1.500 de metri, și Laurențiu Tâmpău, clasat pe locul 3 în proba de 1.500 de metri. (Dănuț CHIDOVET).

 

Sursa foto + text: obiectivdesuceava.ro

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.