Atleţii din judeţ au concurat la Campionatul Judeţean de Atletism în sală

Sala de atletism a Clubului Sportiv Municipal Suceava a fost, sâmbătă, gazda Campionatului Judeţean de Atletism – Cupa de Iarnă, competiţie ce a fost organizată de Asociaţia Judeţeană de Atletism Suceava, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava. Concursul a fost rezervat tuturor categoriilor de vârstă, copii I, copii II, juniori III, II şi I, tineret şi seniori, Cupa de Iarnă fiind un bun prilej de pregătire şi verificare pentru atleţii din judeţ înaintea competiţiilor naţionale de sală. Conform foilor de concurs, la startul Campionatului Judeţean s-au înscris 212 atleţi ce au concurat într-un număr total de 44 de probe la toate categoriile de vârstă, mai exact: 50 metri, 50 metri garduri, 60 m, 60 m garduri, 200 m, 800 m, 1.500 m, 3000 m, săritura în lungime şi ştafetă 4x200m. La Cupa de Iarnă au fost prezente 11 cluburi şi asociaţii sportive din judeţ, CSŞ Rădăuţi, CSM Suceava, LPS Suceava, CNMC Câmpulung Moldovenesc, Şcoala Gimnazială Siminicea, Liceul „Ion Nistor” Vicovu de Sus, Şcoala Ilişeşti, Şcoala Frumosu, Şcoala Ulma, Şcoala Gimnaziala „Jean Bart” Suceava şi CSŞ Suceava.   

,,Cupa de Iarnă şi Campionatul Judeţean sunt primele competiţii din calendarul AJA Suceava organizate în parteneriat cu DJST Suceava, CSM Suceava şi IŞJ Suceava. Fac un apel pe această cale la toţi părinţii să aducă copiii la atletism, această disciplină sportivă fiind cea mai accesibilă, nu necesită echipament special la începători şi nu se percep nici un fel de taxe. Prin practicarea atletismului copiii învaţă să meargă, să alerge, să sară, să arunce, să respire corect, continuând practicarea şi altor discipline sportive chiar la nivel de performanţă”, a declarat preşedintele Asociaţiei Judeţene de Atletism Suceava, conf. univ. dr. Elena Raţă Vizitiu.

Preşedintele AJA Suceava le-a mulţumit antrenorilor şi profesorilor care s-au deplasat şi au participat cu sportivii la acest concurs: Bogdan Roşcănenu, Viorica Hasna, Daniela Cojocaru, Elena Ţâmpău, Petru Pătrăucean, Iustin Tătărău, Ilie Modoveanu, Cristina Casandra, Elvira Istrate, Liliana Petrachi, Radu Mihalescu, Adrian Ilaş, Elena Huianu, Luminiţa Scripcă şi, nu în ultimul rând, directorului DJST, Petru Enache, care este în continuare alături de atletismul sucevean.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.