Mărşăluitorii de la CSM Suceava au câştigat şase medalii la naţionalele de 20 de kilometri

Atleţii Clubului Sportiv Municipal Suceava, pregătiţi de antrenorul Radu Mihalescu, au luptat cu succes pentru medalii, în weekend, la Campionatul Naţional de 20 de kilometri marş, competiţie ce s-a desfăşurat la Piteşti. În concursul individual, cel mai titrat atlet al delegaţiei sucevene, Andrei Gafiţa, a făcut o cursă foarte bună şi a câştigat titlul de campion naţional la tineret, apărându-şi astfel medalia de aur pe care a obţinut-o şi anul trecut. În urma rezultatelor bune din ultimul timp, Andrei Gafiţa a fost cooptat şi este de la începutul lunii în lotul naţional olimpic al României. Mai mult, Andrei Gafiţa şi-a făcut în acest an de două ori baremul pentru Campionatul European de 20 de kilometri marş la tineret, la un turneu internaţional în Ungaria şi mai apoi la Cupa Europei.

La naţionalele de la Piteşti, un alt sportiv de la CSM Suceava, Natanael Rotaru, a reuşit să câştige aurul individual la juniori, iar la tineret s-a clasat al treilea, în timp ce colegul său Ioan Popescu a obţinut medalia de bronz la categoria juniorilor.

Mai mult, echipa CSM Suceava, formată din sportivii Andrei Gafiţa, Natanael Rotaru şi Ioan Popescu, şi-a adjudecat medalia de aur la tineret şi pe cea de bronz la seniori.

„Sunt foarte mulţumit de aceste rezultate, mai ales că Natanael Rotaru şi Ioan Popescu sunt la prima lor cursă de 20 de kilometri marş, deoarece până acum au concurat la 10 kilometri, unde au luat argint şi bronz la juniori. La Andrei Gafiţa era de aşteptat să-şi apere titlul câştigat anul trecut şi sper să facem o figură frumoasă la concursurile internaţionale ce urmează, mai ales la Campionatul European, unde îmi doresc să ajungă în primii 8 sau 10, dar totul va depinde de ce va fi la faţa locului, deoarece după locul opt atleţii sunt foarte apropiaţi ca valoare, iar lupta va fi una strânsă. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava, dar şi conducerii CSM Suceava pentru sprijinul pe care ni-l acordă în activitatea noastră”, a declarat antrenorul Radu Mihalescu.

Antrenorul sucevean şi atletul Andrei Gafiţa se află în această perioadă în cantonament la Snagov, acolo unde pregătesc cursa pentru Campionatul European de 20 de kilometri marş, ce va avea loc pe 13 iulie, în Polonia. Andrei va lua startul şi la Jocurile Francofoniei în această probă, în perioada 23-26 iulie, în Coasta de Fildeş.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.