Sportivii de la CSM Suceava şi CSŞ Rădăuţi au câştigat trei medalii la naţionalele de juniori III

În weekend, atleţii din judeţul Suceava au intrat în lupta pentru medalii, la finalele Campionatului Naţional de Atletism ce s-a desfăşurat pe stadionul "Iolanda Balaş Soter" din Bucureşti. Clubul Sportiv Municipal Suceava a reuşit să câştige două medalii naţionale prin sportivii săi, iar Clubul Sportiv Şcolar din Rădăuţi a câştigat o medalie. Astfel, în proba de 100 de metri, atletul Florin Berar, antrenat la CSŞ Rădăuţi de Bogdan Roşcăneanu, a câştigat medalia de bronz cu timpul de 11 secunde şi 93 de sutimi de secundă, la 22 de sutimi de câştigătorul medaliei de aur. Trebuie remarcat faptul că atletul din Rădăuţi a venit la aceste naţionale după o lungă perioadă de recuperare după o accidentare la picior suferită în iarnă, atunci când avea cei mai buni timpi naţionali în probele de 60, 100 şi 200 de metri, dar din păcate s-a accidentat şi a ratat şansa de a lupta pentru medalii. Mai mult, antrenorul Bogdan Roşcăneanu crede că Florin Berar putea foarte bine să câştige aurul la 100 de metri, dar a avut doar două săptămâni de antrenament înaintea acestor finale.

Cea mai strălucitoare medalie a atleţilor din judeţul Suceava a fost obţinută de atletul Vlad Andrei Crâşmariu, antrenat la CSM Suceava de Radu Mihalescu, sportiv ce a devenit campion naţional al României în proba de 5000 metri marş, cu timpul de 25 de minute şi 40 de secunde, la aproape 16 secunde în faţa medaliaţilor cu argint şi bronz.

O altă performanţă la aceste naţionale a reuşit-o sportiva Talida Maria Sfârghiu, antrenată la CSM Suceava de Erzilia Ţâmpău. Talida a câştigat bronzul naţional în proba de 1500 de metri şi a reuşit să-şi doboare recordul personal în această probă după 4 minute, 45 de secunde şi 42 de sutimi.

O altă sportivă antrenată de Erzilia Ţâmpău, Antonia Botnariuc, a ocupat locul cinci în proba de 800 de metri, după două minute, 23 de secunde şi 92 de sutimi, timp cu care şi-a bătut vechiul record personal în această probă. Sârbu Mădălinia, tot de la CSM Suceava, a terminat pe locul VI proba de 3000 de metri, în timp ce Roxana Ghiuţă, pregătită de antrenorul Silviu Casandra, a terminat pe locul 10 la 400 de metri.

Ştafeta feminină a CSM-ului, formată din sportivele Talida Maria Sfârghiu, Antonia Botnariuc, Georgiana Ghiuţă şi Roxana Ghiuţă, a terminat pe locul VI în proba de 100, 200, 300, 400 de metri.

„Talida Maria Sârghiu a reuşit să facă o cursă foarte bună şi să urce pe podium şi să-şi facă un nou record personal, asta deşi este abia în primul an de junioare III. O altă sportivă ce a progresat foarte mult în aproape un an de zile de când face atletism este Antonia Botnariuc, atletă ce a reuşit să-şi facă şi ea un nou record personal. Mulţumim Primăriei municipiului Suceava şi Consiliului Local Suceava pentru sprijinul pe care ni-l acordă la secţia de atletism de la CSM Suceava”, a declarat antrenoarea Erzilia Ţâmpău. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.