Suceveanul Andrei Gafiţa a câştigat argintul la 20 de kilometri marş la Jocurile Francofoniei

Atletul Clubului Sportiv Municipal Suceava Andrei Gafiţa, pregătit de antrenorul Radu Mihalescu, a reuşit o nouă performanţă notabilă la nivel internaţional. Singurul atlet din judeţul Suceava la Jocurile Francofoniei de pe Coasta de Azur - Franţa, Andrei Gafiţa, a reuşit joi seara să câştige medalia de argint pentru România, în proba de 20 kilometri marş, cu timpul de 1 oră, 35 de minute şi 12 secunde.

„Mă bucur c-am reuşit să obţin o nouă medalie pentru România şi pentru clubul CSM Suceava în competiţiile internaţionale. Cursa n-a fost una pentru timp, ci una pentru medalii, mai ales că era ultima competiţie din sezon şi că acum 10 zile am participat la Campionatul European de Tineret, unde am terminat cursa pe locul 23. Ca deplasare a fost interesant pentru mine, dar organizatorii au fost luaţi prin surprindere, dacă pot să spun aşa, deoarece campusul unde am fost cazaţi nu era terminat nici măcar 50%. Cu medalia obţinută de mine, delegaţia de atletism a României are opt medalii, dar mai sunt atleţi ce încă n-au concurat”, a explicat atletul sucevean Andrei Gafiţa, pregătit la CSM Suceava de antrenorul Radu Mihalescu.

Până joi, România câştigase 27 de medalii, din care şase au fost de aur, nouă de argint şi 12 de bronz.   

În acest sezon, Andrei Gafiţa a reuşit să câştige două titluri de campion naţional de tineret şi alte două medalii cu echipa CSM Suceava, a participat la Cupa Europei de marş, unde a fost cel mai bine clasat atlet din România la seniori, locul 42 din 74, şi a ocupat locul 23 la Campionatul European de Tineret, toate în proba de 20 kilometri marş.

Andrei Gafiţa a intrat în vacanţă cu gândul la sezonul competiţional următor, când îşi doreşte să facă baremul pentru Campionatul European de seniori, ce va avea loc în Germania, la Berlin. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.