Atleţii din judeţ au cucerit patru medalii la Campionatul Balcanic de Cros

Trei atleţi din judeţul Suceava, doi de la CSM Suceava şi unul de la CSM Dorna Vatra Dornei, au reuşit performanţa de a se califica la Campionatul European de Cros, după ce au urcat în weekend pe podiumurile Campionatului Balcanic, ce s-a desfăşurat în Turcia. Astfel, atletul Andrei Dorin Rusu, antrenat la CSM Dorna Vatra Dornei de antrenorul Cristian Prâsneac, a reuşit să câştige medalia de argint în concursul individual la juniori I, într-o cursă în care a alergat pe distanţa de 6 kilometri. Atletul dornean a ocupat locul doi şi cu reprezentativa României, din care au mai făcut parte Adrian Garcea, de la CS Panduri Târgu Jiu, locul 3 la individual, Gabriel Peter Herman, de la CSS Mediaş, locul 9 individual, şi Rareş Miclos, de la CAM Sighişoara.

După acest rezultat, echipa masculină a României de juniori I s-a calificat la Campionatul European de cros, care va avea loc în localitatea Samorin, din Slovacia, pe 10 decembrie.

„Andrei Dorin Rusu a pierdut primul loc la mai puţin de o secundă. Cred că acest lucru s-a întâmplat din cauza condiţiilor meteorologice, având în vedere că a plouat mult timp de 24 de ore înaintea cursei, iar traseul a fost unul de forţă. Cred că la Campionatul European de cros sportivul dornean va obţine o medalie la individual. Aş vrea să mulţumesc celor de la Aqua Carpatica, Coloana Center, West Oximoron Vatra Dornei, Romanel, dar şi Primăriei Vatra Dornei, care ne-au sprijinit în obţinerea acestor medalii”, a declarat antrenorul dornean Cristian Prâsneac.

Andreea Doroftei şi Laurenţiu Ţâmpău, de la CSM Suceava, s-au calificat şi ei la europenele de cros

O evoluţie bună au avut-o şi cei doi atleţi din Câmpulung Moldovenesc, ce sunt legitimaţi la CSM Suceava, Andreea Doroftei şi Laurenţiu Ţâmpău. Andreea a alergat pe distanţa de 4 kilometri şi a venit a şasea la juniori I, fiind cea mai bine clasată atletă a României la această categorie. În plus, sportiva pregătită de antrenoarea Erzilia Ţâmpău a devenit vicecampioană balcanică alături de echipa României, cu care va participa la Campionatul European. Andreea Doroftei a avut un an bun în 2017, cu un titlu de campioană mondială la alergare montană cu echipa României, un loc II cu echipa şi III la individual la europenele de alergare montană, o medalie de aur la naţionalele de juniori I, la 5000 de metri, şi una de bronz la tineret, campioană naţională la alergare montană.

Student în anul II la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport în Suceava, Laurenţiu Ţâmpău a reuşit să câştige medalia de bronz cu echipa României la tineret, cu care va alerga şi la europene.

„Andreea a fost dezavantajată de traseul foarte greu, cu un teren moale, şi cred că dacă n-ar fi ploua atât cu siguranţă venea mai în faţă. Sper ca la Campionatul European să obţină o performanţă mult mai bună. Laurenţiu a reuşit o performanţă bună, şi asta deoarece a alergat 8 kilometri, în condiţiile în care el alerga înainte în proba de 1500 de metri. Este un nou început pentru el şi în acelaşi timp o posibilitate de a-şi schimba proba. Mulţumim pentru sprijinul acordat Primăriei şi Consiliului Local Suceava”, a explicat antrenoarea Erzilia Ţâmpău. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.