Câmpulungeanca Maria Talida Sfargiu a câştigat două medalii la naţionalele de juniori III

În weekend, atleţii din judeţul Suceava au luat startul la finalele Campionatului Naţional de Atletism în sală pentru juniori III, competiţie ce s-a desfăşurat în sala de la Bacău. Singurele medalii naţionale obţinute la această finală au revenit sportivilor de la Clubul Sportiv Municipal Suceava, antrenaţi de Erzilia Ţâmpău. Astfel, Maria Talida Sfargiu, din Câmpulung Moldovenesc, a terminat a treia în proba de 1500 de metri şi a luat medalia de bronz, tot ea reuşind să câştige medalia de argint în proba de 800 de metri, cursă în care a reuşit să-şi doboare recordul personal cu mai bine de trei secunde, după două minute şi 17 secunde.

O altă atletă din Câmpulung Moldovenesc, antrenată la CSM Suceava de Erzilia Ţâmpău, Mădălina Sârbu, a fost foarte aproape de o medalie şi a terminat pe poziţia a patra cursa de 3000 de metri, ea fiind medaliată în acest an cu bronz în această probă, la naţionalele de sală la juniori I. La aceleaşi finale, colegul său Cosmin Nisioiu, tot din Câmpulung Moldovenesc, a terminat pe poziţia a şasea în proba de 1500 de metri, el fiind în primul an la această categorie de vârstă. În competiţia de la Bacău, Anca Moroşan, antrenată la clubul CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc de Erzilia Ţâmpău, a terminat cursa de 3000 de metri pe poziţia a şasea.

„Aceste rezultate ne dau speranţe pentru viitor, deoarece aceşti juniori III promit şi sper să urce cât mai sus. Cosmin Nisioiu este cu un an mai mic şi este mai scund de statură, dar cred că-şi va da drumul şi va creşte, iar atunci cu siguranţă rezultatele vor fi mult mai bune, mai ales că anul trecut a câştigat aurul la copii, în proba de 800 de metri, atât în sală, cât şi la naţionalele în aer liber. Talida este în primul an la junioare III, iar anul trecut a câştigat bronzul la 1500 de metri în aer liber”, a explicat antrenoarea Erzilia Ţâmpău.

Următorul concurs pentru atleţii din judeţ va fi pe 4 aprilie, la Câmpulung Moldovenesc, mai exact etapa judeţeană a naţionalelor de cros, faza finală urmând să aibă loc la o săptămână după, la Botoşani.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.