Doi elevi din județ au câștigat medalii la finala pe țară a naționalelor școlare de cros

Școlile din județ au fost reprezentate cu succes la finala pe țară a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la cros, ce a avut loc la Botoșani și unde doi elevi suceveni au reușit să urce pe podium. Desfășurată în pădurea Rediu de lângă Botoșani, acolo unde au avut loc și finalele Campionatului Național de Cros, competiția a fost rezervată atât elevilor de gimnaziu, cât și celor de la licee. În cea pentru licee, la feminin, eleva și sportiva Liceului cu Program Sportiv din Suceava, Angelica Olenici, pregătită de antrenorul Toader Flămând, a reușit să facă o cursă foarte bună și să se impună și să câștige titlul de campioană națională școlară. În același concurs, un alt sportiv de la LPS Suceava, Sebastian Moldovan, a fost foarte aproape de o medalie, dar a terminat cursa pe poziția a patra.

„A fost un concurs util de pregătire, înainte de cele pe pistă, unde ne-am propus să facem baremurile pentru Campionatele Europene și Mondiale. Sebastian Moldovan este la două secunde și ceva față de baremul pentru europenele de juniori II în proba de 800 de metri, după timpul ce l-a realizat la naționalele de sală. Angelica trage în acest an pentru baremul în proba de 1500 de metri la mondialele de juniori I, iar în perioada următoare va participa la un patrulater între țări ce va avea loc în Israel”, a explicat antrenorul Toader Flămând.

Câmpulungeanca Diana Vaman a luat bronzul la clasele V-VIII

Tot la Olimpiada Națională a Sportului Școlar la cros a reușit să urce pe podium și Diana Vaman, elevă a Școlii Gimnaziale „Teodor Stefanelli” din Câmpulung Moldovenesc. Sportiva antrenată la Clubul Sportiv Municipal Suceava de Erzilia Țâmpău a terminat cursa de 1500 de metri rezervată elevilor din clasele V-VIII pe poziția a treia. Trebuie remarcat faptul că Diana a reușit să câștige în acest an, tot la Botoșani, locul I cu echipa CSM Suceava la Campionatul Național de Cros, dar și locul III la individual, în același concurs.

„Diana Vaman este abia în clasa a VI-a și a concurat împotriva unor competitoare mai mari cu un an sau doi. Este un progres după ce anul trecut a terminat aceeași competiție pe locul V și cu siguranță va face o figură mult mai bună în următorii doi ani. Mulțumim pentru sprijinul acordat conducerii Școlii Gimnaziale <Teodor Stefanelli> din Câmpulung Moldovenesc, în special doamnei director Luminița Avram”, a explicat antrenoarea Erzilia Țâmpău. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.