Cei mai mici dintre atleții din județ au concurat la etapa de zonă a naționalelor pentru copii

Luni, cei mai mici dintre atleții cluburilor sportive din județul Suceava au luat startul la etapa de zonă a Campionatului Național pentru copii 1, 2 și 3, competiție ce a avut loc pe stadionul „Emil Alexandrescu” din Iași. Clubul Sportiv Municipal Dorna din Vatra Dornei a avut la finalul competiției trei sportivi pe podium, toți trei pregătiți de antrenorul Cristian Prâsneac. Astfel, Denisa Kore s-a impus la copile 2 în probele de 500 și 1500 de metri, calificându-se astfel la faza finală a Campionatului Național. Colegul său Alexandru Prâsneac a reușit să câștige locul I în proba de 800 de metri și locul II în proba de 300 de metri, în timp ce Ionela Claudia Coștiuc a ocupat locul II în probele de 800 și 300 de metri.      

„Din păcate, Ionela Claudia Coștiuc nu a putut să facă o încălzire bună, deoarece organizatorii au decalat startul în proba de 800 metri și l-au pus cu o oră mai devreme. Ea este campioană națională de sală în această probă și consider că acest loc II este un rezultat prost, dar nu din vina ei. Mă bucur că Alexandru Prâsneac a reușit să câștige proba de 800 de metri, în care are cel mai bun timp în aer liber la nivel de copii din țară în 2018 și șanse mari la o medalie la finalele pe țară”, a declarat antrenorul Cristian Prâsneac.

CSM, CSȘ și Olympic Suceava au avut mai mulți copii ce au urcat pe podium

La etapa de zonă a naționalelor de copii de la Iași au concurat și micii atleți de la Clubul Sportiv Municipal Suceava și Clubul Sportiv Școlar Suceava, o parte dintre ei reușind să urce și pe podium. De la CSM Suceava, Ștefan Cimpoieș a câștigat locul I la 3000 de metri marș la copii 1, Ciprian Vodă a luat locul II la 1500 de metri, Alexnadru Hiliuță  a terminat pe II în proba de 500 de metri la copii 1, dar și pe locul III la 60 de metri. Tot de la CSM Suceava, dintre sportivii antrenați de Radu Mihalescu, Patric Pușcaș a ocupat locul III la copii 2 în proba de aruncare a greutății de 3 kilograme, iar Denisa Chirilă a sosit a patra în proba de 150 de metri la copile II. Clubul Sportiv Olympic Suceava a avut doi sportivi pe podium în concursul copiilor 3, Sebastian Beclea a câștigat locul I la 50 și 300 de metri, iar Constantin Vodă a terminat al doilea în cursa de 3000 de metri.

La etapa de la Iași a fost prezent și Clubul Sportiv Școlar Suceava, două dintre sportivele pregătite de antrenoarea Daniela Cojocaru reușind să urce pe podium. Astfel, Alessia Pintrijel a câștigat argintul, iar Sofia Lup bronzul, la triatlon la copile 3.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro  

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.