Sportivii suceveni au obţinut cinci medalii la Naţionalele Indoor pentru juniori I

Sala de atletism „Ion Soter”, din Bucureşti, a găzduit sâmbătă şi duminică Campionatele Naţionale Indoor pentru juniori I. Atleţii suceveni au făcut din nou o figură frumoasă, numărându-se printre laureaţii competiţiei. Astfel, Talida Sfârghiu a reuşit să obţină două medalii, aur în proba de 1500 de metri, şi bronz la 800 de metri, în vreme ce Mădălina Sârbu a devenit vicecampioană naţională în proba de 3000 de metri. O clasare fruntaşă a reuşit şi o altă sportivă pregătită de antrenoarea Elena Erzilia Ţîmpău la CSM Suceava, este vorba de Antonia Bodnariuc, care a încheiat a patra cursa de 1500 de metri.

„Sunt foarte mândră de aceste fete, în condiţiile în care la noi acasă, la Câmpulung Moldovenesc, nu avem posibilitatea să ne antrenăm în sală. Nu trebuie neglijat nici faptul că Talida şi Mădălina sunt născute în anul 2003 iar Antonia în 2002, ceea ce înseamnă că au concurat cu adversare mai vârstnice cu doi-trei ani. De asemenea, mai trebuie remarcat că toate trei se află pe o pantă ascendentă, izbutind să-şi depăşească la acest concurs cei mai buni timpi. Talida Sfârghiu, spre exemplu, deţine în acest moment cel de-al doilea rezultat mondial al sezonului în proba de 1500 de metri, ceea ce nu este puţin lucru. Sunt fete talentate, dispuse să muncească, de aceea trebuie să facem totul ca să le ajutăm să se dezvolte, pentru că au capacitatea să performeze mai departe”, a declarat antrenoarea Elena Erzilia Ţîmpău, care a dorit să mulţumească pentru sprijin Primăriei din Câmpulung Moldovenesc, Clubului Sportiv Municipal Suceava, şi sponsorilor Maghebo şi Tudely.

Liceul cu Program Sportiv Suceava a punctat la Campionatele Naţionale Indoor pentru juniori I prin Florin Pitic, clasat al doilea în proba de 800 de metri, şi Angela Olenici, care a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere în cursa de 1500 de metri, ambii sportivi fiind pregătiţi de către profesorul Iustin Tătărău.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.