Trei medalii pentru sportivele de la CSM Suceava şi CSM Rarăul Câmpulung la Balcaniada de juniori I

Timp de două zile, patru atlete din judeţul Suceava au reprezentat România la Campionatul Balcanic de Atletism pentru juniori I, competiţie ce s-a desfăşurat pe stadionul Cluj Arena. Deşi toate patru sunt abia junioare II şi au avut adversare şi cu trei ani mai mari, trei dintre cele patru atlete din judeţ au reuşit să urce pe podium. Astfel, Roxana Ghiuţă, pregătită de antrenorul Silviu Casandra la Clubul Sportiv Municipal Suceava, a participat cu echipa României în proba de ştafetă 4x400 de metri, unde a câştigat medalia de argint, după Croaţia şi înaintea Serbiei. Junioară II în primul an, Roxana a reuşit să se califice la Balcaniadă la naţionalele de juniori I, unde a terminat a patra în proba de 400 de metri. Pe 13 iulie, Roxana va participa la Istanbul, în Turcia, la Campionatul Balcanic de Atletism pentru juniori II, în proba de 400 de metri. 

„Roxana Ghiuţă a fost cea mai tânără componentă a ştafetei României, restul fiind junioare I. Este o performanţă extraordinară pentru ea, mai ales că este prima medalie internaţională la primul Campionat Balcanic din carieră. Este o sportivă de viitor, cu care lucrez de trei ani încoace şi care cu siguranţă va performa în continuare, mai ales că este pe val”, a explicat antrenorul Silviu Casandra, de la CSM Suceava.

O altă sportivă din judeţ, Maria Talida Sfarghiu, pregătită la Clubul Sportiv Municipal Suceava şi Clubul Sportiv Municipal Rarăul din Câmpulung Moldovenesc de antrenoarea Erzilia Ţîmpău, a reuşit să câştige medalia de argint în proba de 1500 de metri. O altă sportivă din Câmpulung Moldovenesc pregătită de Erzilia Ţîmpău, Mădălina Sârbu, a reuşit să devină vicecampioană balcanică de junioare I, deşi şi ea este în primul an la junioare II şi va participa la Istanbul, în Turcia, la Campionatul Balcanic de Atletism pentru juniori II. A treia sportivă de la Câmpulung, legitimată la CSM Suceava şi CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc, Antonia Bodnariuc, a terminat a cincea la 800 de metri, ea fiind junioară II.

„Sunt bucuroasă de rezultatele şi locurile ocupate de sportivele noastre la această Balcaniadă de juniori I şi sunt încrezătoare că vor creşte în performanţe, mai ales că mai au trei ani în care pot să concureze la această categorie de vârstă. Mulţumim oamenilor şi instituţiilor care sunt alături de noi şi fără de care nu puteam să ajungem aici, clubul CSM Suceava, Primăria şi Consiliul Local Câmpulung Moldovenesc şi primarului Mihăiţă Negură şi tuturor celor ce ne susţin”, a explicat antrenoarea Erzilia Ţîmpău.

Maria Talida Sfarghiu şi Antonia Bodnariuc nu vor mai participa la Balcaniada de juniori II şi vor intra în cantonament la Snagov, unde se vor pregăti pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European, ce va avea loc în Azerbaidjan.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.