Sucevenii de la CSM merg la Balcaniada de Marş să-şi apere medaliile

La finele acestei săptămâni, parcul Herăstrău din Bucureşti va fi gazda Campionatului Balcanic de Marş, competiţie la care vor fi prezenţi şi trei dintre atleţii Clubului Sportiv Municipal Suceava, mai exact Silviu Casandra, Dragoş Neacşu şi Iulian Roşu. Cei trei vor pleca astăzi spre capitală, urmând ca sâmbătă dimineaţă să intre în cursa pentru medalii atât în concursul seniorilor, cât şi la juniori. Doi dintre ei, mai exact Dragoş Neacşu şi Silviu Casandra pornesc în cursa de 20 de kilometri marş la seniori, ca favoriţi la un loc pe podium, asta după ce anul trecut în aceeaşi competiţie, Neacşu a câştigat aurul, iar Casandra a obţinut argintul. În competiţia de juniori, celălalt sportiv pregătit de Radu Mihalescu, Iulian Roşu va încerca să urce pe podium la prima sa cursă internaţională şi a doua din cariera de mărşăluitor, după ce în acest an a câştigat titlul de campion naţional.

„Va fi o cursă foarte tare, în care se vor putea scoate timpi buni, datorită traseului plat sub formă de circuit. Din fericire mi-am mai revenit după acea contractură musculară ce m-a deranjat la naţionale şi sper să termin această cursă pe podium, alături de colegul Dragoş Neacşu şi de ce nu pe primul loc. Foarte important pentru noi vor fi timpii finali, cei care ne vor asigura sau nu participarea la Europenele de la Barcelona şi la Cupa Mondială din Mexic”, a declarat atletul de la CSM Suceava, Silviu Casandra, cel care a urcat pe podiumul Balcaniadei la toate cele 15 ediţii la care a participat, la cinci dintre ele devenind campion.

După medalia de aur câştigată anul trecut la Balcaniadă, dar şi titlul ce campion naţional din acest an, sportivul pregătit de Radu Mihalescu, Dragoş Neacşu este cel de-al doilea sucevean cu şanse reale de a urca pe podiumul competiţiei.

„Dragoş merge la Balcaniadă pentru a-şi apăra titlul câştigat anul trecut, dar şi să reconfirme timpul de la naţionale. În principiu poate să termine cursa şi pe locul doi, dar să-şi îmbunătăţească timpul de la naţionale, cu care a făcut baremul de europene. Chiar dacă este la a doua cursă din carieră, Iulian Roşu sper că va avea o evoluţie bună în concursul de juniori şi să câştige o primă medalie internaţională”, a declarat antrenorul Radu Mihalescu.

Sursa : www.monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Mai multe din această categorie: CSM SV a obtinut 7 medali in cadrul CN Mars »

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.