Trei medalii pentru pugiliştii de la CSM Suceava la turneul din Republica Moldova

  • Publicat în Box

Oraşul Bălţi, din Republica Moldova, a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute un turneu internaţional de box la care au fost invitaţi să participe pugilişti din Rusia, Ucraina, România şi din Republica Moldova. Printre concurenţi s-au aflat şi trei sportivi de la CSM Suceava, pregătiţi de antrenorul Alexandru Vornicu. Îmbucurător este că toţi au avut evoluţii apreciate, încheind concursul cu clasări pe podium. Sebastian Alucăi (categoria 52 kilograme) a reuşit să se impună în concursul rezervat juniorilor, după ce a învins clar, în finală, un pugilist moldovean, legitimat la clubul organizator.

O comportare deosebită a avut şi Adrian Botuşanu (categoria 64 kilograme), acesta încheind al doilea concursul seniorilor, după a cedat greu, în meciul decisiv, în faţa unui adversar bine cotat din Rusia, în urma unui meci foarte echilibrat. Pe treapta a doua a podiumului de premiere a urcat şi cadetul Laurenţiu Ungureanu (categoria 66 kilograme), care a trebuit să se recunoască învins în ultimul act tot în faţa unui sportiv din Rusia, multiplu medaliat naţional.

Sunt foarte mulţumit de sportivii mei, care arată un progres evident de la un turneu la altul. La concursul din Republica Moldova Alucăi a făcut spectacol, ridicând sala în picioare, Botuşanu, aflat la primul său an de seniorat, a evoluat fără complexe în faţa unor adversari foarte duri, în vreme ce Ungureanu s-a descurcat bine, încrucişând mănuşile cu oponenţi cu doi ani mai în vârstă. Sunt încrezător că vom obţine rezultate bune şi la Campionatele naţionale de cadeţi programate luna viitoare, cu toate că, în acest moment, nu dispun nici măcar de banii necesari pentru a face deplasarea până la Craiova”, a declarat antrenorul Alexandru Vornicu.

 

Sursa foto + tex: svnews.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.