Pugiliştii de la CSM Suceava au reprezentat România la un turneu internaţional în Republica Moldova

  • Publicat în Box

Patru tineri pugilişti de la CSM Suceava, este vorba de Laurenţiu Ungureanu (categoria 75 de kilograme), Antonio Ceotir (categoria 41 de kilograme), Fabian Ceotir (categoria 59 de kilograme) şi Alexandru Strilciuc (categoria 40 de kilograme), au reprezentat România la un turneu internaţional de box în Republica Moldova, alături de sportivi din Rusia, Ucraina şi din ţara gazdă.

Pugiliştii antrenaţi de Andu Vornicu au lăsat o impresie bună, doi dintre aceştia izbutind să urce pe cea mai înaltă treaptă o podiumului de premiere.

„Laurenţiu Ungureanu şi Antonio Ceotir au încheiat concursul pe prima poziţie, chiar dacă au avut de înfruntat adversari dificili. O prestaţie excelentă a avut Ungureanu, care în meciul decisiv l-a dominat timp de trei runde pe unul dintre pugiliştii de mare viitor din Republica Moldova. Acest meci a ridicat sala în picioare, la finalul întâlnirii sportivul sucevean fiind felicitat de toţi oamenii de box prezenţi la gală. Oricum, am fost impresionat de popularitatea de care se bucură boxul în regiunea Briceni, din ţara vecină. Un simplu sat, cum este Grimăncăuţi, se poate lăuda cu doi medaliaţi olimpici. Prezent la competiţie a fost şi ministrul Sportului din Republica Moldova, care a dat undă verde pentru crearea unui centru modern de box pentru copii şi juniori în regiune”, a declarat Andu Vornicu.

Trebuie precizat că invitarea delegaţiei sucevene la acest turneu s-a făcut pe baza relaţiilor de prietenie dintre Andu Vornicu şi Petru Caduc, coordonatorul loturilor naţionale de box ale Republicii Moldova.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.