Dumitru Vicol şi Adrian Botuşan se pregătesc la lotul naţional în vederea Campionatului European Under 22

  • Publicat în Box

În urmă cu trei săptămâni a avut loc Campionatul Naţional de box Under 22, la care pugiliştii de la CSM Suceava au făcut o figură foarte frumoasă. Astfel, Dumitru Vicol a izbutit să cucerească titlul naţional al categoriei 69 de kilograme, în vreme ce Adrian Botuşan a fost învins după un meci cu cântec în finala categoriei 75 de kilograme, fiind nevoit astfel să se mulţumească cu locul al doilea. În urma acestor rezultate, cei doi au fost convocaţi la lotul naţional al României în perspectiva Campionatului European Under 22 care va avea loc în ţara noastră, la Târgu Jiu, în intervalul 24 martie – 2 aprilie. Dacă Dumitru Vicol este sigur de prezenţa sa la Europene prin prisma posturii de campion naţional în care se află, Adrian Botuşan, marele nedreptăţit de la Campionatul Naţionale, încearcă să-l convingă pe antrenorul federal Vali Vrânceanu că el este cel care merită să participe la Europene, şi nu Marian Ficiu, adversarul său din finala Naţionalelor.

„Cei doi sunt plecaţi de patru zile la lot. Eu deocamdată am rămas acasă să mă ocup de ceilalţi pugilişti de la club, însă voi ajunge la Târgu Jiu la începutul săptămânii viitoare. Atât Dumitru, cât şi Adrian au muncit foarte bine în ultima perioadă, fiind foarte bine pregătiţi. Eu sper ca Botuşan să-i convingă pe antrenorii de la lot că el este cel care merită cu adevărat şansa de a urca în ring la Campionatul European. Am mare încredere în potenţialul celor doi”, a declarat antrenorul sucevean Andu Vornicu.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.