Românii, trei victorii spectaculoase la Europeanul Under 22 de la Tg. Jiu. Campionul continental Robert Jitaru a început cursa de apărare a titlului. De miercuri se boxează cu medalia pe masă

  • Publicat în Box

Ziua a treia a Campionatelor Europene de box pentru seniori Under 22, competiţie ce se desfăşoară la Târgu Jiu, a adus trei victorii spectaculoase pentru boxerii tricolori.

La 56 kg, Robert Jitaru (CSA Steaua) şi-a început cursa de apărare a titlului cuceri anul trecut cu un meci care i-a pus în valoarea pregătirea fizică foarte bună. Pugilistul tricolor a întâlnit un adversar, irlandezul Jordan Moore, care a refuzat lupta de aproape. Încercând să profite de înălţimea superioară, irlandezul a fugit tot meciul. Jitaru l-a urmărit prin ring, asemenea unui buldog, iar când a reuşit să găsească distanţa convenabilă a punctat eficient cu toată gama de lovituri. Jitaru s-a impus cu o decizie unanimă (5-0) şi va boxa în sferturile de finală cu rusul Ruslan Belousov, care a reuşit o victorie spectaculoasă prin KO în meciul cu moldoveanul Viktor Vacula.

Mitraliera Vasile Suciu

Un meci electrizat a reuşit şi Vasile Suciu (foto sus), la categoria 64 kg. Românul de la SCM Bacău s-a impus înainte de limită în meciul cu polonezul Karol Kowal (RSC 2). Partida a început cum nu se poate mai rău pentru român, care la primul schimb s-a trezit cu o arcadă deschisă destul de rău. Sub amenţintarea unei posibile opriri a întâlnirii din cauza rănii, Suciu a dat drumul la morişca braţelor şi a ridicat tribunele în picioare. În repriza a doua, un croşeu năprasnic al românului a pus capăt partidei. Miercuri, în meciul următor, Suciu îl va întâlni pe turcul Turgul Erdemir. Victoria îi asigură calificarea în semifinale şi un loc pe podium.

A treia victorie tricoloră a fost la fel de spectaculoasă. La categoria 81 kg, Alberto Biro (foto jos, în albastru), unul dintre mezinii lotului tricolor (19 ani), a boxat cu inima în meciul cu lituanianul Andrejs Nikolajevs şi s-a impus cu cu o decizie unanimă la puncte, 5-0. În sferturile de finală, Biro se va lupta cu rusul Serghei Murashev.

Au fost trei victorii pentru români, dar şi două înfrângeri. La categoria 60 kg, Andrei Udubaşa (SCM Bacău) a fost declarat învins în meciul cu armeanul Hrayr Şahverdyan. Meciul a fost mult mai echilibrat decât decizia finală, 5-0 în favoarea armeanului. ”Mi-a plăcut Udubaşa, este un copil de viitor”, a comentat fostul mare campion Dorel Simion, aflat la Târgu Jiu. La 69 kg, Dumitru Vicol (CSM Suceava) a făcut un meci foarte bun în compania ucraineanului Maksim Pylypets. Vicol a boxat curajos şi a avut mai mereu iniţiativa, însă de deajuns pentru a-i convinge pe arbitri.

De miercuri începe lupta cea mare pentru medalii, fiind programate primele sferturi de finală. În ring se vor afla şi cinci români, trei fete şi doi băieţi. Orice victorie în această fază înseamnă un loc pe podium.

Români în programul de miercuri, sferturi de finală

Gala I (ora 14:00)

Cat. 45-48 kg feminin: Cristina Aciobăniţei (România) – Yulia Demianenko (Ucraina)

Cat. 57 kg feminin: Cristina Cosma (România) – Nedkova Plamena Ivanova (Bulgaria)

Cat. 64 kg: Diana Starkova (Ucraina) – Georgiana Avram (România)

Gala a II-a (ora 18:00)

Cat. 46-49 kg: Omar Salah Ibrahim (Germania) – Florin Bălteanu (România)

Cat. 64 kg: Turgul Erdemir (Turcia) – Vasile Suciu (România)

Sursa foto + text: prosport.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.