Adrian Botușan a cucerit argintul, iar Andrei Lupașcu bronzul la Cupa României

  • Publicat în Box

În weekend, la Iași a avut loc Cupa României la box pentru seniori, competiție la care Clubul Sportiv Municipal Suceava a participat cu doi sportivi, Adrian Botușan, la categoria 75 de kilograme, și Andrei Lupașcu, la categoria 91 de kilograme. Ambii pugiliști pregătiți de antrenorul Andu Vornicu au avut un parcurs foarte bun la Cupa României, reușind să urce la final pe podium. Adrian Botușan s-a calificat în finală, acolo unde a întâlnit un adversar pe care l-a mai învins și-n trecut. Din păcate, sportivul sucevean nu a mai avut aceeași prestație și a pierdut la puncte. Celălalt sucevean a reușit să câștige medalia de bronz la 91 de kilograme.

”Îmi pare rău de Adrian Botușan pentru că putea mai mult. A luat meciul în ușor, a adoptat o tactică greșită și a fost învins. Sper ca data viitoare să fie mai norocos și mai inspirat. Mulțumesc conducerii CSM, Primăriei și Consiliului Local și oamenilor de afaceri Sergiu Raotari și Ionuț Rotaru, firmei Lider CMC” a declarat antrenorul secției de box de la CSM Suceava, Andu Vornicu.

Următoarele competiții cu participare suceveană vor fi Campionatul Național de box feminin, de la finele lunii august, și Campionatul Național de juniori, acolo unde CSM se va lupta din nou pentru medalii.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.