Sucevencele Maria Polonic și Romina Iosub au câștigat medalii naționale la tineret

  • Publicat în Box

Secția de box de la Clubul Sportiv Municipal Suceava condusă de antrenorul Andu Vornicu s-a remarcat din nou la nivel național, de această dată la Campionatul Național de Box Feminin, competiție ce a avut loc zilele trecute în Complexul Sportiv „Marea Neagră” din Eforie Nord. CSM Suceava a fost reprezentat cu succes la aceste finale naționale de două sportive, Maria Polonic și Romina Iosub, la final ambele reușind să urce pe podium. Cea mai bună performanță a fost obținută de Maria Polonic, sportivă ce și-a apărat cu succes titlul de campioană națională la tineret, categoria 64 de kilograme. Maria a câștigat în acest an medalia de aur și la Cupa României, la aceeași categorie de greutate, iar acest lucru a avantajat-o și a avut primul tur liber. În primul meci, Maria Polonic a trecut de o adversară din Târgu Jiu, iar în finala mare a învins-o clar, decizie 5 – 0 în favoarea sa, pe o sportivă din Botoșani ce a fost campioană națională în 2017, dar la o categorie inferioară de greutate. Maria practică boxul de patru ani, iar în acest an trebuia să participe la Campionatul European, dar din cauza lipsei banilor, Federația Română de Box n-a mai trimis lotul la această competiție. Cea de-a doua sportivă antrenată la CSM Suceava de Andu Vornicu, Romina Iosub, a reușit să câștige medalia de bronz la categoria 57 de kilograme. Romina a câștigat în acest an aurul la Cupa României și a stat în primul tur, iar mai apoi, în semifinale, a fost învinsă de o sportivă din Târgoviște, ce la final a câștigat titlul de campioană a României.

„Pentru noi a fost un turneu final reușit, deoarece am reușit să câștigăm două medalii. La Maria Polonic mă așteptam să urce pe podium și mă bucur că și-a apărat cu succes titlul național cucerit anul trecut, demonstrându-și valoarea și faptul că performanța din 2017 n-a fost întâmplătoare. Mulțumim pentru sprijin Primăriei și Consiliului Local Suceava, clubului CSM Suceava, dar și oamenilor de afaceri Sergiu Rotari și Ionuț Rotaru”, a explicat antrenorul Andu Vornicu.

De astăzi, alți trei sportivi de la CSM Suceava vor intra în lupta pentru medalii la Piatra Neamț, la Campionatul Național pentru juniori, o competiție ce este și criteriu de selecție pentru lotul național cu care România va participa la Campionatul European de juniori din Rusia. Este vorba de Laurențiu Ungureanu la 70 de kilograme, sportiv ce se pregătește deja cu lotul național, Eusebiu Alucăi, la 66 de kilograme, și Cristi Măzăreanu, la 46 de kilograme.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.