Aur şi argint pentru boxul sucevean, la Campionatele Naţionale de seniori

  • Publicat în Box

Municipiul Iaşi a găzduit zilele trecute Campionatul Naţional de box pentru seniori. Pe tabloul de concurs s-au aflat şi doi pugilişti de la CSM Suceava, care au reuşit un parcurs excelent, numărându-se printre protagoniştii competiţiei. Astfel, Dumitru Vicol a dominat categoric categoria 75 de kilograme, încoronându-se campion al României după ce a dispus clar în ultimul act, cu 5-0, de fostul deţinător al titlului, Marius Dumitru, de la Dacia Mioveni. Adrian Botuşan a mers foarte bine până în finala categoriei 69 de kilograme, acolo unde a trebuit să se recunoască învins în faţa mult mai titratului Marian Pita, de la Steaua Bucureşti, un sportiv cu prezenţe constante la campionatele mondiale sau europene.

„Sunt foarte bucuros pentru rezultatele obţinute, în acest sens fiind felicitat la scenă deschisă de oficialii de la federaţie. Vicol a luptat senzaţional, iar performanţa sa este cu adevărat una deosebită dacă stăm să ne gândim că Suceava n-a mai avut un campion naţional de seniori din anul 1971. În ce-l priveşte pe Botuşan, a făcut senzaţie cu victoria din semifinale în faţa lui Carol Szabo, care pornea mare favorit. Am lăsat o impresie bună şi am arătat că suntem un grup unit în ciuda problemelor şi a lipsurilor cu care ne confruntăm. Cei doi pugilişti nu vor primi nici o recompensă din partea clubului şi este dureros să constatăm că munca noastră nu este apreciată. Singurul nostru ajutor vine de la oameni de afaceri care au aflat despre performanţele noastre de prin presă, cum este cazul lui Sergiu Rotari şi Ionuţ Rotari, sau de la prieteni ca Doru Andrioaia. De asemenea, mă bucur că firma Trutzi şi-a manifestat interesul de a investi în boxul sucevean începând din 2019”, a declarat antrenorul Andu Vornicu, care a dorit să mulţumească pentru sprijin şi Consiliului Local Suceava.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.