Pugilistul sucevean Cristi Măzăreanu a devenit vicecampion european de juniori

  • Publicat în Box

Boxerul pregătit de Andu Vornicu la CSM Suceava a cucerit argintul la categoria 46 de kilograme, după o finală pierdută la puncte în fața ucraineanului Danylo Dryzhak. Măzăreanu practică boxul de numai un an și opt luni. România a încheiat Campionatele Europene de la Galați cu un total de opt medalii, trei de argint șI cinci de bronz.

 

Puglistul sucevean Cristi Măzăreanu a devenit vicecampion european de juniori. Sportivul pregătit la CSM Suceava de antrenorul Andu Vornicu a boxat sâmbătă, în finala categoriei 46 de kilograme, cu ucraineanul Danylo Dryzhak. În fața unui adversar mai înalt, cu alonjă și viteză, suceveanul a găsit mai greu soluții pentru a-și plasa loviturile. Ucraineanul s-a impus la puncte, cu o decizie de 5-0, iar Măzăreanu a rămas cu argintul. Medalia răsplătește din plin talentul pe care are suceveană, dar și perspectiva, mai ales că practică boxul de numai un an și opt luni.

 

Campionatele Europene de box pentru juniori s-au încheiat sâmbătă, 1 iunie, la Galați, cu două gale finale care au etalat un box de calitate, superior vârstei fragede a sportivilor (15-16 ani).

 

România a avut în reuniunile finale trei pugiuliști, toți trei cedând în fața adversarilor, însă după scenarii diferite. Dacă la feminin Mariana Mărăcine (cat. ^80 kg) nu a avut șanse în fața puternicei rusoaice Ekaterina Radionova (inferioritate repriza 1), băieții au făcut meciuri frumoase, iar cel puțin unul dintre ei putea fi declarat câștigător.

 

Al treilea finalist a fost Adrian Preda, la categoria 54 kg. Piteșteanul a avut în finală un adversar dificil, rusul Mikhail Grigorian, dar a fpcut un meci bun. În prima repriză, la ”scuturat” pe rus cu o directă de dreapta, iar arbitrul l-a numărat pe Grigorian. După acest episod, meciul a continuat într-o notă de echilibru, iar la final victoria i-a fost acordată rusului cu 3-2, deși KD-ul din prima repriză ar fi trebuit să conteze.

 

România încheie Europeanul cu opt medalii, ceea ce reprezintă un mare pas înainte față de ediția din 2018, când s-a obținut o singură medalie.

 

Medaliații României la Europene:

 

Argint:

 

Cat. 46 kg: Cristi Măzăreanu (CSM Suceava)

 

Cat. 54 kg: Adrian Florin Preda (CS FC Argeș Pitești)

 

Cat. +80 kg: Mariana Cristina Mărăcine (CSM Gloria Buzău)

 

Bronz:

 

Cat. 50 kg: Eusebiu Tîrzoman (Gladiatorul Iași)

 

Cat. 70 kg: Cosmin Daniel Hermeziu (CSM Bacău)

 

Cat. 57 kg: Mihaela Cristina Ciobanu (CSM Tulcea)

 

Cat. 70 kg: Beatrice Melania Moldovan (Voința Cluj Napoca)

 

Cat. 80 kg: Elena Alexandru (CSM Tulcea)

 

Sursa foto + text: obiectivdesuceava.ro

 

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.