Alexandra Crihan, de la CSM Suceava, a luat argintul la Naționalele de box

  • Publicat în Box

Bucureștiul a găzduit la sfârșitul săptămânii trecute Campionatul Național de box feminin. CSM Suceava a fost reprezentată la această competiție de o singură pugilistă, este vorba de junioara Alexandra Crihan, care a concurat la categoria 75 de kilograme. Chiar dacă nu are o vastă experiență competițională și se află abia în primul an de juniorat, sportiva antrenată de Andu Vornicu a realizat un parcurs foarte bun, izbutind să se claseze în final pe treapta a doua a podiumului de premiere.

„Alexandra, la cei 15 ani ai săi, este o fată serioasă și muncitoare, care promite mult. Am avut încredere în ea și știam că este capabilă să se lupte pentru un loc fruntaș. Ținând cont că la anul va fi tot junioară, putem visa la o medalie de aur la competiția din 2020. Una peste alta, sunt foarte mulțumit de ceea ce a realizat Alexandra la Naționale, unde a pierdut un singur meci, împotriva unei sportive din Năvodari, care este cea mai valoroasă pugilistă din Romania la categoria 75 de kilograme. De altfel, aceasta va reprezenta țara noastră la Campionatele Europene de box pentru juniori, care vor avea loc în Bulgaria, la sfârșitul lunii noiembrie”, a declarat antrenorul Andu Vornicu, care a dorit să mulțumească pentru sprijin Clubului Sportiv Municipal Suceava și oamenilor de afaceri Ciprian Nuțu, Bogdan Straton și Codruț Popescu.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.