Canotorii din județ au început pregătirea cu un cantonament la Vatra Dornei

După o vacanță destul de scurtă, 12 dintre canotorii Clubului Sportiv Municipal Suceava și Clubului Sportiv Școlar „Nicu Gane” din Fălticeni au reînceput pregătirea ieri, cu un cantonament pe durata a trei săptămâni la Vatra Dornei. Dintre aceștia, 11 canotori fac parte din Centrul Național Olimpic pe zona Moldovei pentru juniori de la Fălticeni, mai exact Raluca Sofia, Andreea Porojan, Cristina Sava, Gabriela Bordei, Ciprian Tudosă, Mihai Ianoș, Petru Pavăl și Gabriel Cazacu, toți de la CSȘ „Nicu Gane” Fălticeni, Cosmin Pascari, Valentin Porcos și Constantin Ștefăroi, de la CSM Suceava. Cea de-a 12-a sportivă este Geanina Beleagă, de la CSM Suceava, canotoare ce a trecut în acest an la tineret, acolo unde vrea să repete performanțele de anul trecut, medalii de aur la europene și mondiale.

„În acest cantonament vom insista în prima parte pe pregătirea fizică, alergări și forță, dar și pe pregătirea la aparate, la ergometrele pe care le-am luat cu noi. Avem o generație de copii foarte talentați și de aceea sperăm ca în acest an să ajungă cât mai mulți la europenele și mondialele de juniori, unde să urce pe podium, așa cum a făcut-o Geanina Beleagă la acest nivel”, a declarat antrenorul Vasile Avrămia, tehnician ce-i pregătește pe acești sportivi alături de colegul său, Ioan Despa.

Canotorii din județ vor intra în febra competițiilor oficiale în luna februarie, când vor avea Cupa României la ergometru, în martie vor lupta pentru o medalie la Campionatul Național de Ergometru, iar în luna aprilie vor participa la selecțiile pentru Campionatul European și Mondial.

De pe 27 ianuarie vor intra în cantonament la Vatra Dornei și canotorii de la CSȘ „Nicu Gane” Fălticeni ce nu sunt la Centrul Național Olimpic, alături de sportivii altor secții de la clubul fălticenean. 

Sursa : www.monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.