Juniorii de la CSM Suceava au obţinut cinci medalii la naţionalele de seniori

Canotorii Clubului Sportiv Municipal Suceava, pregătiţi de antrenorul Ioan Despa, au încheiat competiţiile naţionale pe apă din acest an la Snagov, la Campionatul Naţional pentru seniori şi tineret. La competiţia ce a avut loc joi şi vineri, clubul CSM a concurat la seniori, deşi toţi componenţii săi sunt juniori, trei dintre ei terminând junioratul în acest an. Venit de la Campionatul Mondial de juniori I din Olanda, unde a câştigat medalia de aur în proba de 4 rame, cel mai bun junior la acest moment în România, Cosmin Pascari, a câştigat argintul în proba de 2 rame la seniori, alături de colegul său ce a participat şi el la mondiale, dar la 8+1, Alexandru Ciobâcă. Alte două sportive ce au participat la Campionatul Mondial de Juniori I, Elena Dănuţ şi Roşu Larisa, au concurat la Snagov în proba de dublu vâsle, câştigând medalia de bronz. Alţi doi sportivi de la CSM Suceava, Gabriel Șchiopoaia şi Florin Mitrea au reuşit să câştige medalia de bronz la seniori în proba de dublu vâsle categorie uşoară.

Sucevenii au avut o evoluţie bună şi-n proba de 4+1, acolo unde au câştigat medalia de bronz la seniori cu o barcă în care au tras sportivii Marian Toma, Constantin Ștaut, Florin Fântânaru Artenie, Ciprian Loghin şi cârmaciul Lucian Onea.

Cea de-a cincea medalie a lotului de la CSM Suceava a fost obţinută în proba de 8+1 seniori, unde elevii antrenorului Ioan Despa au cucerit argintul. În această probă, în barca suceveană au tras canotorii: Cosmin Pascari, Alexandru Ciobâcă, Marian Toma, Constantin Ștaut, Florin Fântânaru Artenie, Ciprian Loghin, Flavius Bucătaru, Florin Anton şi cârmaciul Lucian Onea.

„Deşi nu au fost toţi seniorii la aceste naţionale, sportivii noştri s-au descurcat foarte bine, deşi toţi sunt juniori I şi au concurat la seniori. Am făcut mai multe bărci decât am planificat iniţial şi asta pentru că i-am avut aici pe sportivii ce s-au întors de la mondialele de juniori, dar şi cei ce vor participa la Balcaniadă. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru sprijinul pe care ni-l acordă, fără de care nu puteam să ne pregătim şi să ne prezentăm aşa de bine în competiţii”, a declarat antrenorul Ioan Despa.

După această ultimă competiţie naţională pe apă din 2016, trei dintre sportivii de la CSM Suceava, mai exact Larisa Roşu, Florin Fântânaru Artenie şi Ciprian Loghin, au rămas în pregătire la Snagov şi vor participa pe 11 şi 12 septembrie la Campionatul Balcanic de juniori, ce va avea loc în Grecia. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.