Cosmin Pascari a ocupat locul 4 la Regata de Cupă Mondială de la Lucerna

Canotorul Clubului Sportiv Municipal Suceava Cosmin Pascari, pregătit de antrenorul Ioan despa, alături de un alt sportiv ce provine din județul Suceava, Mihăiță Țigănescu, au fost aproape de podium, dar în final au ocupat locul patru în proba de 2 rame la cel mai important concurs anual dinaintea Campionatelor Mondiale de seniori sau a Jocurilor Olimpice, și anume Regata de Cupă Mondială de la Lucerna, în Elveția. Deși sunt încă la tineret, cei doi sportivi din județul Suceava au concurat cu succes la seniori, unde au scos un timp bun și un rezultat ce le dă speranțe pentru competițiile viitoare. Cei doi canotori au un test mult mai important la Campionatul Mondial de Canotaj pentru tineret, ce va avea loc în perioada 20 – 23 iulie, în Bulgaria, competiție la care vor lupta pentru o medalie în aceeași probă, 2 rame.

Tot la Lucerna, echipajul feminin din proba de 8+1 a reușit să câștige medalia de aur, la două secunde de Noua Zeelandă și la 8 secunde de Marea Britanie, România fiind în această probă o candidată la o medalie la Campionatul Mondial. Din echipajul de 8+1 a României au făcut parte sportivele: Mihaela Petrila, Adelina Boguş, Viviana Bejinariu, originară din Grămești, județul Suceava, Ioana Vrînceanu, fostă sportivă la CSȘ „Nicu Gane” Fălticeni, Iuliana Popa, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereş, Laura Oprea și Daniela Druncea. Echipajul României la masculin în proba de 8+1 a ocupat locul IV fiind format din sportivii: Constantin Adam, Adrian Damii, Ciprian Tudosă, din Rădășeni, județul Suceava, fost sportiv la CSȘ „Nicu Gane” Fălticeni, Sergiu Vasile Bejan, din Câmpulung Moldovenesc, Cristian Ivaşcu, Constantin Radu, din Liteni, Marius Vasile Cozmiuc, din Suceava, Cristi Ilie Pîrghie – Adrian Munteanu).

La finalul lunii iulie, canotorii de la CSM Suceava și CSȘ „Nicu Gane” din Fălticeni vor participa la Campionatul Național de Seniori, de la Snagov, iar în perioada 3-6 august vor concura la Campionatul Mondial de juniori. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.