Canotorii suceveni au adus aur şi argint pentru România la Mondialele de tineret

România a reuşit să ocupe locul patru în clasamentul pe medalii al Campionatelor Mondiale de Canotaj pentru tineret găzduite de oraşul bulgar Plovdiv, cu două medalii de argint şi două de aur, fiind devansată de Italia (5-3-2), Olanda (3-1-0) şi Marea Britanie (2-2-1). Trebuie precizat însă că o contribuţie importantă în obţinerea acestor rezultate a fost adusă de sportivii suceveni. Astfel, Cosmin Pascari, cel mai bun sportiv al judeţului anul trecut, canotor antrenat de Ioan Despa la CSM  Suceava, şi colegul său de barcă Mihăiţă Ţigănescu, originar tot din judeţul Suceava, din localitatea Horodnic de Jos, au reuşit să câştige aurul în proba de dublu rame masculin. Cei doi au condus cursa de 2.000 de metri de la un capăt la celălalt, devansând clar echipajele din Franţa şi Serbia.

„Este un rezultat extraordinar, în condiţiile în care Cosmin are doar 19 ani, se află în primul an la tineret, şi a fost pus în postura să concureze cu adversari cu până la patru ani mai vârstnici. Doresc să mulţumesc Primăriei şi Consiliului Local pentru sprijin, deoarece fără acest suport n-am fi reuşit să-l păstrăm pe Cosmin la club, dorinţa noastră fiind să rămână în continuare aici, şi să concureze pentru Suceava”, a declarat antrenorul Ioan Despa.

Campioană europeană a ieşit şi barca feminină de dublu vâsle categoria uşoară, alcătuită din Gianina Beleagă, sportivă crescută la Clubul Sportiv Municipal de antrenorii Ioan Despa şi Vasile Avrămia, dar legitimată în prezent la Steaua Bucureşti, şi Ionela Lehaci, o canotoare plecată tot din judeţul nostru. Beleagă şi Lehaci au stat la cutie în prima jumătate a cursei, desprinzându-se în câştigătoare pe final, după ce au luat faţa echipajelor din Italia şi Grecia.

„Cursa a fost exact aşa cum ne aşteptam. Am fost puţin în spate după primii 1.000 de metri dar nu ne-am pierdut încrederea, iar la final am cucerit aurul după una dintre cele mai bune curse pe care le-am făcut până acum”, a declarat Gianina Beleagă.

O performanţă remarcabilă, locul al doilea la Mondialele de la Plovdiv, a fost reuşită şi de echipajul de 8+1 masculin, care l-a avut în componenţă pe Ciprian Tudosă, sportiv format la Clubul Sportiv Şcolar „Nicu Gane” Fălticeni de către antrenorul Vasile Avrămia. Pe primul loc s-a clasat Olanda, podiumul fiind completat de Marea Britanie.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.