Canotorii de la CSM Suceava luptă pentru medalii la naţionalele de tineret şi seniori

Aflaţi în plin sezon competiţional, canotorii Clubului Sportiv Municipal Suceava, pregătiţi de antrenorul Ioan Despa, au plecat ieri la Snagov, acolo unde vineri şi sâmbătă vor intra în lupta pentru medalii la Campionatul Naţional de Canotaj, o competiţie rezervată tineretului şi seniorilor. Clubul sucevean va participa cu 12 sportivi în opt probe de concurs. Astfel, Florin Geani Anton şi Iulian Gabriel Schiopoaia vor trage în două probe de concurs, dublu vâsle categorie uşoară şi dublu rame, ambele în concursul rezervat seniorilor. În proba de simplu categorie uşoară, Iuliana Mihai va concura la senioare. Proaspăt campion mondial de tineret, Cosmin Pascari va lupta pentru medalii şi la aceste naţionale, într-o barcă în care va trage cu colegul său Florin Fântânaru Artenie în proba de dublu vâsle la tineret şi-n cea de dublu rame la seniori.

Clubul CSM Suceava va avea un echipaj şi-n proba de patru vâsle la seniori, format din sportivii Ciprian Loghin, Flavius Bucătaru, Constantin Ștaut şi Georgel Iacob, primii trei canotori, alături de Vlad Ghica şi cârmaciul Lucian Onea, urmând să concureze şi-n proba de 4+1, tot în competiţia rezervată seniorilor.

„Va fi un concurs greu, în care ne vom bate cu cluburi de tradiţie, precum Steaua şi Dinamo Bucureşti, cluburi ce-au investit foarte mult şi au strâns o mare parte din cei mai buni sportivi din ţară, mulţi dintre ei fiind din judeţul nostru şi din zona de nord a Moldovei. Îmi doresc să avem o comportare foarte bună şi să urcăm de mai multe ori pe podiumul acestor naţionale. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru sprijinul pe care ni-l acordă în activitatea noastră de performanţă”, a explicat antrenorul Ioan Despa.

Luni, alţi trei canotori ai Clubului Sportiv Municipal Suceava pregătiţi de antrenorul Ioan Despa vor pleca în Lituania, unde vor reprezenta România la Campionatul Mondial de canotaj pentru juniori I. Astfel, Alexandru Ciobâcă va concura în barca de patru rame, Elena Larisa Roşu va trage în barca de patru vâsle, iar Elena Dănuţ va evolua în proba regină, cu barca de 8+1 a României. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.