România s-a clasat pe locul 1 la Mondialele de juniori cu ajutorul medaliilor câştigate de canotorii suceveni

România a reuşit să cucerească nu mai puţin de şase medalii la Campionatele Mondiale de canotaj pentru juniori găzduite de Lituania, la sfârşitul săptămânii trecute, în urma acestor performanţe ţara noastră izbutind să se situeze pe primul loc în clasamentul pe naţiuni. Din delegaţia tricoloră au făcut parte mai mulţi sportivi suceveni, care şi-au adus din plin aportul la rezultatele obţinute.

Astfel, Maria Tivodariu din Câmpulung Moldovenesc, legitimată în prezent la Dinamo Bucureşti, a devenit campioană mondială în proba de dublu rame, făcând pereche cu Adriana Ailincăi.

Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere a urcat şi Larisa Elena Roşu alături de colegele sale din barca de patru vâsle, canotoarea din Preuteşti fiind antrenată la CSM Suceava de Ioan Despa.

Florin Sorin Lehaci din localitatea Doroteia, care se antrenează la CSS Orşova, a reuşit de asemenea o performanţă importantă, izbutind să cucerească medalia de argint cu barca de dublu rame.

Echipajul feminin de 8+1, medaliat cu bronz la Mondialele din Lituania, a avut-o în componenţă Elena Dănuţ de la CSM Suceava, acelaşi rezultat fiind obţinut şi de colegul ei de club, Dumitru Alexandru Ciobîcă, împreună cu barca de patru rame fără cârmaci.

România a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii la Campionatele Mondiale de canotaj pentru juniori de la Trakai (Lituania), cu 2 medalii de aur, 2 de argint şi 2 de bronz. Pe locul secund s-a clasat Marea Britanie, cu 2-1-1, Croaţia completând podiumul, cu 2-0-0.

România a cucerit medalii în toate cele şase finale în care a fost prezentă duminică: medaliile de aur au fost obţinute de Adriana Ailincăi şi Maria Tivodariu în proba feminină de dublu rame şi de echipajul feminin de patru vâsle (Larisa Elena Roşu, Andreea Grăpinoiu, Simona Geanina Radiş, Tabita Maftei), cele de argint au fost câştigate la patru rame feminin (Ioana-Irina Acsinte, Elena-Cătălina Onciu, Geanina-Dumitriţa Juncănariu şi Alina-Maria Baleţchi) şi dublu rame masculin (Ştefan-Constantin Berariu şi Florin-Sorin Lehaci), iar bronzul a fost obţinut la patru rame fără cârmaci masculin (Dumitru Alexandru Ciobîcă, Nicu-Iulian Chelaru, Cristian-Ionuţ Cojocaru, Ciprian Huc) şi la 8+1 feminin (Elena Dănuţ, Elena-Cosmina Ciritel, Monica-Georgiana Andron, Ioana-Mădălina Moroşan, Andreea Popa, Raluca-Georgiana Dinulescu, Maria-Magdalena Rusu, Vasilica-Alexandra Rusu, Victoria-Ştefania Petreanu).

La competiţia din Lituania au fost participat 742 sportivi din 59 de ţări, cu 258 de bărci.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.