15 canotori ce provin din județul Suceava au câştigat medalii la europenele de tineret

În weekend, România a demonstrat că rămâne o forță în canotajul din Europa, la prima ediție a Campionatului European pentru tineret, ce a avut loc în Polonia. România s-a clasat pe locul I în clasamentul pe națiuni, cu nu mai puțin de opt medalii de aur şi câte una de argint şi bronz, doar două din bărcile țării noastre nereuşind să urce pe podium. Mai mult, 15 dintre componenții bărcilor medaliate provin din județul Suceava, al 16-a, Gabriel Cazacu, terminând pe locul 11 în proba de simplu – categorie uşoară. 

Cel mai bun sportiv al secției de canotaj de la Clubul Sportiv Municipal Suceava şi singurul care mai este legitimat la un club din județul Suceava, Cosmin Pascari, a concurat în proba de dublu rame alături de un alt sportiv din județ, Vasile Mihăiță Țigănescu, cu care a câştigat aurul european la tineret. Cei doi şi-au respectat statutul de favoriți, după ce în acest an au câştigat aurul la Campionatul Mondial de tineret şi locul 4 la Campionatul Mondial de seniori, în proba de dublu rame, Cosmin având şi un loc 6 cu barca de 8+1 a României la mondialele de seniori.

„Cosmin Pascari a plecat de acasă cu gândul de a câştiga medalia de aur, lucru la care mă aşteptam şi eu, mai ales că cei doi erau campioni mondiali de tineret şi au obținut un excelent loc 4 la Cupa Mondială de seniori, la dublu rame, o probă destul de grea din canotaj. Anul acesta, Cosmin a reuşit cele mai bune rezultate din cariera sa internațională, la tineret, dar şi la seniori şi sper să confirme şi la Campionatul Mondial de seniori, acolo unde va trage cu un alt coleg de lot, de la seniori. Mulțumim pentru sprijinul acordat în activitatea noastră Primăriei şi Consiliului Local Suceava, dar şi clubului CSM Suceava”, a explicat antrenorul secției de canotaj de la CSM Suceava, Ioan Despa.

Magdalena Rusu, de la CSȘ "Nicu Gane" Fălticeni, a luat argintul cu barca de 8+1

La aceleaşi europene de tineret, Magdalena Rusu, sportivă pregătită la Clubul Sportiv Școlar „Nicu Gane” Fălticeni de Vasile şi Ana Avrămia, a reuşit să urce pe podium în proba regină 8+1, unde România a obținut argintul. În aceeaşi barcă a tras şi Andreea Budeanu, o altă sportivă ce provine din județul Suceava.

O altă sportivă ce a fost descoperită şi formată de Ioan Despa la CSM Suceava, Geanina Beleagă, ce acum este la Steaua Bucureşti, a reconfirmat forma foarte bună în care se află, alături de colega sa Ioanela Lehaci, sportivă născută tot în județul Suceava. Cele două canotoare au dominat proba de dublu vâsle categorie uşoară şi au câştigat titlul de campioane europene la tineret.

În proba de patru vâsle la feminin, alte două canotoare din județul Suceava, Elena Logofătu şi Ancuța Bodnar, au reuşit să câştige medalia de aur la aceste europene.

În proba de 8+1 la masculin, Cosmin Macovei, Ciprian Tudosă şi Radu Constantin, toți trei din județul Suceava, au reuşit să câştige aurul european, aceeaşi medalie câştigând-o şi Sergiu Bejan în proba de patru rame, iar Florin Lehaci, Ștefan Berariu şi Bogdan Baitoc au ieşit campioni europeni în proba de patru rame cu cârmaci.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.