Sportivii de la CSM Suceava şi „Nicu Gane” Fălticeni au încheiat în forţă competiţiile internaţionale

Şase dintre canotorii Clubului Sportiv Municipal Suceava şi ai Clubului Sportiv Şcolar „Nicu Gane” din Fălticeni au încheiat cu succes competiţiile internaţionale din anul 2017, la Campionatul Balcanic de Canotaj pentru juniori I şi II. La competiţia ce a avut loc zilele trecute în Turcia, la Istanbul, canotorii din judeţ au reuşit să câştige 10 medalii. De la CSM Suceava, sportiva Elena Larisa Roşu a evoluat în trei probe, în toate reuşind performanţa să urce pe prima treaptă a podiumului la junioare I. Astfel, în proba de dublu vâsle, sportiva pregătită de antrenorul Ioan Despa a tras alături de Simona Radis, de la Steaua, sportivă cu care a fost colegă şi la Campionatul Mondial. Cele două, alături de alte două canotoare din lotul naţional, şi-au respectat statutul de favorite incontestabile la 4 vâsle, probă la care în acest an au reuşit să câştige aurul mondial la junioare I. Elena Larisa Roşu a făcut parte şi din barca României din proba regină, cea de 8+1, unde a reuşit a treia medalie de aur de la acest Campionat Balcanic.

Un alt sportiv de la CSM Suceava, Alexandru Ciobâcă, alături de alţi doi canotori din judeţ, Cristian Cojocaru şi Sebastian Cornea, pregătiţi la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni de antrenorii Vasile şi Ana Avrămia, a urcat pe a doua treaptă a podiumului în proba de 8+1, la juniori I. Cei doi sportivi de la „Nicu Gane” din Fălticeni, Cristian Cojocaru şi Sebastian Cornea, au urcat pe podium şi-n proba de 4 rame la juniori I, unde au câştigat argintul balcanic. 

Un alt canotor de la CSM Suceava, Florin Artenie Fântânariu, a devenit vicecampion balcanic, dar la juniori II, cu barca României de 8+1.

Cea de-a zecea medaliei a canotorilor legitimaţi în judeţul Suceava a fost reuşită de Georgiana Moroşanu, de la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni, sportivă ce a cucerit bronzul în proba de 4 vâsle la junioare II.

„Sunt rezultate forte bune pentru sportivii din judeţul nostru, dar şi pentru România, mai ales la fete. La băieţi acest an a fost unul foarte greu pentru lotul naţional masculin de juniori I, deoarece n-au reuşit să câştige nici o medalie de aur în competiţiile naţionale. Mulţumim pentru sprijinul acordat Primăriei Municipiului Suceava, Consiliului Local Suceava şi clubului CSM Suceava”, a declarat antrenorul secţiei de canotaj de la CSM Suceava, Ioan Despa. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.